Новак Джокович изпраща една повече от успешна година, след като

...
Новак Джокович изпраща една повече от успешна година, след като
Коментари Харесай

Звярът, който Алкарас събужда в Джокович

Новак Джокович изпраща една повече от сполучлива година, откакто завоюва съвсем всички трофеи от огромни шампионати, както и близо 17 милиона $ от наградни фондове, с което още веднъж застана на върха в мъжкия тенис. А преди края на 2023 година сръбският тенисист даде искрено изявление, в което приказва за спорта и за своите сътрудници.
 Карлос Алкарас против Новак Джокович - признанието на испанеца за превъзходството на сърбина след Nitto ATP
Признанието на Алкарас за превъзходството на Джокович

Ето какво съобщи испанецът след Nitto ATP

Тази година несъмнено бе и годината на Карлос Алкарас. Младият испанец направи голям пробив в Големия шлем, а най-голямата му победа несъмнено е тази против Ноле. Попитан дали счита, че му е време да се пенсионира, сърбинът споделя, че непроменяемо новите попълнения в света на тениса го карат да си задава този въпрос.

Засега обаче Джокович е на мнение, че щом продължава да печели трофеи, значи не му е време да се отдръпва от огромния спорт. Но знае, че този миг все в миналото ще пристигна в близкото бъдеще, тъй като към този момент е на 36 години.
 Снимка 645897

На този стадий обаче младите му сътрудници като Карлос Алкарас, които са " гладни " и " въодушевени " да играят против него по най-хубавия метод, съумяват да разсънят в Ноле " звяр ". Освен това съумяват да го накарат да промени стила си на игра, в което, съгласно него, няма нищо неприятно, тъй като му е спомагателна мотивация.

За дългите си години на корта и стотиците изиграни мачове сърбинът е станал повече от сполучлив освен с ракетата в ръка, само че и в това да схваща прочувственото положение на своите съперници - дали дишат учестено, дали се потят повече от елементарното.
 Снимка 645895

Сръбският тенисист знае добре, че психиката е от решаващо значение за всяка една победа. И тя не е подарък, а резултат от усилена работа. Самият той не крие, че се срами с някои свои прояви на корта, като това да чупи ракетите си, само че с постоянство е съумял да се научи да се владее, предава CBSNews.

Днес Новак Джокович не се тормози да си признае и че в никакъв случай не е бил другар с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но за него в никакъв случай не е късно и е подготвен да поправи тази обстановка. Между тримата, които до неотдавна бяха най-големите в света на тениса, до неотдавна имаше съществено състезание, само че в този момент Федерер е в пенсия, а скоро и Рафа ще последва образеца му.
 Григор Димитров, Новак Джокович и кой е спечелил най-вече пари от наградни фондове в тениса
Колко е спечелил Григор Димитров от тениса

До момента от наградни фондове

Затова към този момент няма какво да разделят и Ноле, който постоянно е изпитвал огромно почитание към тях, се надява да съумеят да седнат на една маса. Но най-вероятно това ще се случи когато и тримата станат някогашни тенисисти и няма какво да разделят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР