Новак Джокович изпитваше сериозни трудности при завръщането си на корта,

...
Новак Джокович изпитваше сериозни трудности при завръщането си на корта,
Коментари Харесай

Представяне достойно за номер 1: Джокович разгроми Монфис и е на 1/8-финал в Мадрид

Новак Джокович изпитваше съществени компликации при завръщането си на корта, откакто не се беше състезавал през последния месец и половина. Сърбинът започва клей сезона с изненадващо проваляне на старта в Монте Карло, а през предходната седмица трябваше да прави серия от обрати, с цел да стигне до финала в Белград, където нямаше никакви останали сили и закономерно загуби от Андрей Рубльов.

Световният номер едно обаче ясно съобщи по какъв начин се усеща по-добре с всеки минал ден и през днешния ден насочи сериозна закана към своите съперници. 20-кратният първенец от Шлема дебютира по впечатляващ метод на Мастърса в Мадрид, отпускайки едвам пет гейма на Гаел Монфис и по този метод записа своята 18-та победа от също толкоз мачове с французина - 6:3 6:2. Успехът пък класира лидера в схемата за осминафиналите на конкуренцията, където го чака конфликт с един всред Денис Шаповалов и Анди Мъри.

Джокович още веднъж имаше проблеми в началните минути на дуела си, като позволи съществено количество двойни неточности и трябваше да отразява общо три точки за пробив. Все отново топ поставеният беше непогрешим във значимите моменти, до момента в който Монфис стоеше доста зад главната линия и разчиташе на грешки от ракетата на противника. Това се оказа сериозен тактически недостиг за " Ла Монф " тъй като скоро сърбинът откри своите удари и диктуваше с лекост играта от главната линия, което го вкара в серия от пет следващи извоювани гейма и първата част отиде скоропостижно в актива на трикратния притежател на трофея.

Вторият сет се разви още по-безметежно за международния номер едно, който проби съперника си на нула и действаше с все по-голяма лекост. Непоставеният тенисист пък вземаше голям брой неверни решения и се опитваше да пласира уинъри в най-неподходящите моменти, а най-после парижанинът просто се съобщи и загуби подаването си за повторно, с което интригата изцяло изчезна и Новак Джокович можеше да ликува с най-убедителната си победа от началото на сезона.

Dominance. improves to 18-0 vs Monfils with victory in Madrid!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР