Новак Джокович изживя безспорно най-трудната си година в професионалния тенис,

...
Новак Джокович изживя безспорно най-трудната си година в професионалния тенис,
Коментари Харесай

Джокович за предателствата през 2022-ра: Много маски паднаха, научих ценни уроци

Новак Джокович изживя несъмнено най-трудната си година в професионалния тенис, откакто трябваше да пропусне редица огромни шампионати поради решението си да не се имунизира. През януари той бе замесен в самобитен призрачен сън, когато прекара близо две седмици в имиграционен хотел в Мелбърн, преди да бъде депортиран от Австралия заради липса на ваксина. Това автоматично означаваше и лишаване на неговата виза за интервал от 3 години, поради което съществува възможност 21-кратният първенец от Шлема да пропусне и идващите издания на шампионата.

В последното си изявление пред сръбски медии рекордьорът по брой седмици като №1 описа за прочувствените компликации, които е изпитал в хода на сегашния сезон и уроците, които е научил след злополучните събития. Също по този начин той внесе известна доза светлина по тематиката с присъединяване му в идното издание на Откритото състезание на Австралия, като всичко зависи от това дали държавните управляващи ще вземат решение да възстановят визата на Джокович и да го позволен в страната през януари.

" Беше доста забавна година, особена ", стартира белградчанинът пред сръбския Sportal. " Винаги се стремя да екстрахирам позитивни неща от което и да е прекарване - това е част от моя темперамент и метод към живота. Начинът, по който хората се отнасяха с мен по време на събитията в Австралия, а и по-късно, не беше прелестен и е нещо, което никога не бях изпитвал в живота си до момента. Всичко случило се обаче ми оказа помощ да науча някои скъпи уроци. Уроци за себе си, за живота и за метода, по който би трябвало да продължа в този свят, изключително що се отнася до тениса.

Много маски паднаха, по този начин да се каже – по време на целия този развой ми беше забавно да видя по какъв начин някои хора се отнесоха към мен тази година. Продължавам напред, стимулиран и въодушевен. Обичам този спорт, обичам да давам всичко от себе си във всяка подготовка, тъй като всеки ден е друг и постоянно има някакво ново прекарване, нещо незнайно, което го трансформира в предизвикателство. Младите тенисисти настъпват, те са гладни за триумф, тъй че това е нещо, което също ми дава спомагателна мотивация.

Относно възможното ми присъединяване на Аустрелиън Оупън, съществуват някои позитивни сигнали, само че те са неофициални. Общуваме посредством моите юристи в Австралия. Всъщност те споделят с органите, които дават отговор за моя случай. Надявам се да получа отговор през идващите няколко седмици - какъвто и да е този отговор, само че несъмнено, уповавам се на позитивен, тъй че да имам задоволително време да се приготвя за началото на сезона, в случай че това начало ще бъде в Австралия.

Наистина желая да отида там, надживях това, което се случи тази година и просто желая да играя тенис - това е нещото, което върша най-добре. Австралия постоянно е била мястото, където съм показал най-хубавия си тенис. Резултатите приказват сами за себе си и по тази причина постоянно съм имам спомагателна мотивация да се върна там. Този път е още по-силна. Надявам се на позитивен отговор ", съобщи 9-кратният първенец в Мелбърн.

EXCLUSIVE
Novak Djokovic for Sportal: I have positive signs from Australia. The masks have fallen, it`s interesting for me to see how people treated me
— C Kristjánsdóttir ●
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР