Новак Джокович изигра най-добрия си мач досега на тазгодишния Ролан

...
Новак Джокович изигра най-добрия си мач досега на тазгодишния Ролан
Коментари Харесай

Тенис съвършенство: Джокович изигра най-добрия си мач досега за място на 1/4-финалите в Париж!

Новак Джокович изигра най-хубавия си мач до момента на тазгодишния Ролан Гарос и за 17-и път в кариерата си се класира за четвъртфиналната фаза. Двукратният първенец в Париж изпита известни съмнения само в първия сет на мача си против дебютанта във втората седмица на Голям шлем - Хуан Пабло Варияс, над който се наложи след час и 56 минути на корта - 6:3 6:2 6:2. С триумфа си международният номер три продължава да е без изгубен сет в конкуренцията, като в същото време усъвършенства и върха на Рафаел Надал за най-вече участия във финалната осмица на Откритото състезание на Франция, и в опит да се класира за полуфиналите ще срещне 11-ия подложен Карен Хачанов, който е надиграл в осем от общо деветте им мача.

Началото на дуела не беше лишено от проблеми за сърбина, откакто той позволи две непредизвикани грешки и ненадейно трябваше да избавя брейкбол в дебютното си подаване, само че се оправи със задачата посредством положителни сервиси и потегли сполучливо. Мигновено по-късно се видя и сериозното напрежение, с което играеше международният номер 94, откакто той опитваше да се надлъгва с двукратния първенец в шампионата от главната линия, но съвсем непроменяемо инкасираше неточност от своя форхенд и Ноле се възползва, с цел да отвори разлика от 4:0 в своя изгода.

Изостанал съществено обратно в резултата, Варияс най-сетне се отпусна от обзелата го вдървеност, като стартира да е нападателен и пасивността в дейностите на третия подложен работеше само в негова щета, поради обстоятелството че печелившите удари от ракетата на перуанеца " заваляха ". Публиката също мигновено зае позиция зад тила на новобранеца, който редуцира половината си пасив и даже разполагаше с точка за връщане и на втория пробив, само че Джокович не се поддаде на провокациите на феновете по трибуните и подвигна оборотите в личните си геймове, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част 22-кратният притежател на " мейджър " титли усъвършенства позицията си в разиграванията, като все по-често се нагърбваше да нападна, с което притъпи остротата в играта на противника си и реализира ранен брейк. Световният номер 94 не позволи да бъде грохнал толкоз елементарно и отстоя идващото си подаване, но оттова насетне някогашният номер едно взе всичко в свои ръце и ловко ръководеше размените от главната линия, като изчакваше опцията си да нанесе завършващ удар, посредством който да матира латиноамериканеца. В даден миг станахме очевидци на серия от 10 следващи точки в актива на любимеца, който дублира задатъка си и беше напът за трети път в сета да отмъкне началния удар на Варияс, който макар компликациите, съумя да се активизира и да отрази сетбол чрез третия си уинър за частта, но Джокович остана правилен на играта си и броени минути по-късно на личен сервис направи втората крачка по пътя към успеха.

Третата част стартира привидно обещаващо за перуанеца, който завоюва откриващото си подаване, само че след това не устоя на темпото на третия подложен и неточностите от противоположния му удар се трупаха необратимо. Джокович пък нямаше никакво желание да отстъпва от педала на газта и продължи в същия дух да пресира съперника си с дълбоки топки наоколо до главната линия, които работеха в негова изгода и било то след неточност на Варияс или пък печеливша композиция от ракетата на сърбина, любимецът крачеше към крайния триумф. Поведението на Ноле беше показателно за това, че той се любува на тениса си през днешния ден, като не пропусна да ни го покаже и с няколко страхотни къси топки, преди необезпокоявано да постави точка на разногласието в срещата, печелейки шест от последните седем гейма в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР