Новак Джокович инкасира тежко поражение в неделния ден, след като

...
Новак Джокович инкасира тежко поражение в неделния ден, след като
Коментари Харесай

Нов удар за Джокович: Сърбинът отнесе най-солената глоба на тазгодишния Уимбълдън

Новак Джокович инкасира тежко проваляне в неделния ден, откакто във финалния конфликт на Уимбълдън Карлос Алкарас го спря по пътя към това да запише нов връх против името си. Сърбинът бе напът да вдигне своя осми трофей на " свещената трева ", с което щеше да изравни Роджър Федерер по този индикатор, само че се препъна на последното ходило и в последна сметка шампионатът приключи с дебютен успех в Лондон за младока.

Двамата бяха въвлечени в петсетов трилър, по време на който нервите на всеки от тях бяха опънати до краен лимит, а това най-ясно се видя в решителната пета част. 23-кратният първенец от Шлема не съумя да материализира получения брейкбол при започване на финалния сет, след което на собствен ред позволи пробив, довел до закъснение от 0:3 за него.

Отправяйки се към стола за отмора, сърбинът даде воля на страстите си и удари ракетата си в дървеното колче на мрежата, неотложно след което получи предизвестие от съдията на стола. Това обаче надалеч няма да бъде единствената глоба за Ноле, защото също така му е наложена санкция от 8 хиляди $ за невъздържано държание във въпросната обстановка. 

Това е и най-високата парична глоба в хода на тазгодишната конкуренция, като Джокович си разделя първото място с 16-годишната Мира Андреева, която получи наказване за неспортсменско държание в осминафиналите.

Щатски долар 8.000 fine for Novak Djokovic
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР