Новак Джокович има добри шансове да получи австралийска виза за

...
Новак Джокович има добри шансове да получи австралийска виза за
Коментари Харесай

Джокович ще получи виза за Австралия, твърди адвокат

Новак Джокович има положителни шансове да получи австралийска виза за идния първи за 2023-а година тенис-турнир от Големия шлем, твърди юрист от Мелбърн, профилиран по имигрантските въпроси. През 2023-а година Откритото състезание на Австралия ще се организира от 16-и до 29-и януари. 21-кратният първенец от Шлема през тази година не беше позволен да пази трофея си след бурна 10-дневна правосъдна сага по отношение на статута му на имунизация против COVID-19, която приключи с отнемането на визата му в навечерието на шампионата.

Наказанието от преди 10 месеца означаваше, че той може да бъде изправен пред интервал на изключване до три години, само че чиновници на австралийските гранични управляващи прецизираха, че то може да бъде анулирано при избрани условия. И също по този начин, че всеки случай се прави оценка самичък за себе си.

Самият Джокович съобщи, че чака позитивно развиване на своя проблем, защото счита, че има самостоятелно съображение. Медицинското изключение през януари тази година не беше прието от управляващите в Австралия, въпреки други тенисисти, треньори, публични лица да се появиха на надпреварите. Решаващата интервенция беше на министъра на имиграционните въпроси на Австралия Алекс Хоук, който в последна сметка употребява пълномощията си и анулира визата на Джокович на съображение, че той е " знак на общественост от антиваксърски настроения ".

Специализираният по имигрантски въпроси юрист Кон-мън Цай съобщи, че " е в полза на Австралия тенисистът да влезе и точно в тази посока може да се работи. Няма никакъв рисков фактор, в случай че го допуснем още веднъж в страната. Не би основал проблем за обществото, а също така равнището му на топ-състезател ще стане причина да дойдат да го гледат доста почитатели от чужбина ", споделя юристът.

От друга страна, държавното управление в Австралия не е това, което отхвърли достъп на звездата. Новата власт промени граничните си правила тази година и от 6 юли идващите пасажери към този момент не би трябвало да дават доказателство за имунизации против COVID-19. Това отстранява една огромна преграда за влизане на Джокович. Друг фактор в негова изгода е, че Джокович тогава напусна Австралия бързо след анулацията на визата му и не е подлагал на критика обществено австралийските управляващи. При подаването на документите ще желае единствено краткотрайна виза, а не непрекъсната.

Но пък Джокович не е споделил публично дали ще кандидатства за виза за Австралия, като неговата медийна група в Белград заяви, че към този момент няма информация по отношение на проектите на деветкратния победител от Australian Open за януари следващата година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР