Новак Джокович безспорно е един от най-великите тенисисти за всички

...
Новак Джокович безспорно е един от най-великите тенисисти за всички
Коментари Харесай

Ноле, който никога не се предава

Новак Джокович несъмнено е един от най-великите тенисисти за всички времена, а купата му в Аустрелиън оупън затвърди това мнение. Ноле към този момент има 22 трофеи от Големия шлем и изравни огромният си съперник Рафаел Надал на върха по трофеи от Шлема. 
Прочетете още
Сърбинът не остави никакъв късмет на своите противници в първия шампионат от Големия шлем и загуби единствено един сет. От третия кръг до финала Ноле не загуби нито един сет, а единствено българинът Григор Димитров и гръка Стефанос Циципас във финала съумяха да стигнат до тайбрек против Джокович. 

Джокович сподели, че няма да се откаже още в края на сезона, когато завоюва финалния Мастърс шампионат в Торино на осемте най-хубави. 

Само преди година Ноле не беше позволен да взе участие на Аустрелиън оупън, тъй като не беше имунизиран и не съумя да отбрани трофея си от 2021-а година и загуби доста точки за ранглистата. Джокович взе участие на Ролан Гарос, където загуби от Краля на клея Рафаел Надал с 1:3 сета. Освен всичко Джокович завоюва през предходната година шампионат от Шлема - Уимбълдън, само че той не получи никакви точки за триумфа си в Лондон, тъй като от АТП взеха решение да санкционират уредниците по тази причина, че не позволиха съветски и беларуски тенисисти. 

Ноле не беше позволен и на Ю Ес Оупън поради липса на ваксина, а испанецът Карлос Алкарас завоюва шампионата и стана новият номер 1. 

Тази година нямаш никакви рестрикции и Джокович взе участие в Мелбърн и много хора го слагаха като главен любимец. Отпадането на доста от останалите любимци в ранна фаза и травмата на Алкарас напълно откри пътя за трофея на Ноле, който още веднъж е номер 1 в света на тениса. 

Със спечелването на трофея той към този момент изравни Рафаел Надал по брой трофеи от Големия шлем - 22. 

Битката сред двамата несъмнено ще е доста забавна, тъй като точно в Париж един от двамата огромни на международния тенис може да излезе като водач в класацията по най-вече трофеи от Големия шлем.

През предишния сезон се заприказва, че може би е комплициран завършек на ерата на Джокович и Надал, само че се вижда, че младите тенисисти са още много надалеч от тях и до момента в който двамата играят и са здрави мъчно някой ще може да вземе шампионат от Шлема.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР