Нова Зеландия ще забрани на чужденци да купуват съществуващи вече

...
Нова Зеландия ще забрани на чужденци да купуват съществуващи вече
Коментари Харесай

Нова Зеландия забрани на чужденци да купуват жилища

Нова Зеландия ще забрани на чужденци да купуват съществуващи към този момент жилища в страната като част от проекта за изстудяване на цените на парцелите, предава BBC.

Държавата е изправена пред рецесия с достъпността на жилищата, която оставя доста поданици без опция да купят личен дом. През последните години цените се движиха от ниските лихви по заемите, лимитирано предложение и имиграция.

Проблемът бе една от главните тематики по време на акцията преди изборите, провели се през септември. След тях консервативната Национална партия загуби властта за първи път от девет години.

Забраната идва поради страховете, че задграничните купувачи подлагат на прекомерно огромен напън цените на парцелите. Най-голям дял от тях имат китайците.

Скорошно проучване на Knight Frank уточни, че средногодишният растеж на жилищата в Нова Зеландия е 10.4%. Цените в столицата Уелингтън се повишиха с 18.1% на годишна база до юни 2017 година, а в най-големия град - Оукланд, те нарастнаха с 9.8%. Там междинната цена е 582 000 щатски $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР