Нова Зеландия се класира за финала на Световното първенство по

...
Нова Зеландия се класира за финала на Световното първенство по
Коментари Харесай

Нова Зеландия разби Аржентина и стана първия финалист на Световното по ръгби

Нова Зеландия се класира за финала на Световното състезание по ръгби, което се организира във Франция, откакто разруши Аржентина с 44:6 в първата полуфинална борба, играна на „ Стад дьо Франс “ в Париж.

„ Ол Блекс “ не оставиха шансове на „ пумите “, които по този начин и не съумяха да осъществят точка през второто полувреме. Крилото Уил Джордан, центърът Джорди Барет и фланкърът Шанън Фризел направиха есета за новозеландците през първите 40 минути, до момента в който скръм-халфът Арън Смит, Фризел и Джордан, който оформи хеттрика си, прибавиха четири есета след почивката. С осемте си есета досега, Джордан изравни досегашния връх за едно международно, който се държеше от трима играчи - Джона Лому, Брайън Хабана и Джулиан Савия.

Ричи Мо'унга добави три двуточкови осъществявания след есета и един углавен удар, до момента в който два наказателни удара на Емилиано Бофели бе всичко, което съумя да направи Аржентина, който стигна до полуфиналите след победи над Япония и Уелс.

На финала идната събота Нова Зеландия, която ще играе за пети път в спор за трофея и ще се бори за четвърта купа, с което еднолично ще застане отпред пред Южна Африка, излиза против „ Спрингбокс “ или Англия, които се изправят един против различен довечера 22:00 часа българско време. Аржентинците ще играят в дребния край против изгубилия днешния мач от полуфиналите.

The are heading to the |
— Rugby World Cup (@rugbyworldcup)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР