Нова Зеландия съобщи, че ще използва само ваксината на Pfizer

...
Нова Зеландия съобщи, че ще използва само ваксината на Pfizer
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще имунизира населението си с ваксината на Pfizer

Нова Зеландия заяви, че ще употребява единствено имунизацията на Pfizer за ваксиниране на жителите си против ковид, отказвайки се от първичните проекти да употребява четири разнообразни ваксини, съобщи Асошиейтед прес.

Министър-председателката Джасинда Ардърн разгласи смяната в тактиката, обяснявайки я с успеваемостта на имунизацията на Pfizer. Тя посочи, че по този начин всички новозеландци ще имат по-лесен и по-справедлив достъп до една и съща ваксина.

Основание за това решение обаче частично може да е и забавянето в процедурата по одобрение на имунизациите. Досега здравните регулатори в страната са одобрили само препарата на Pfizer и изследват още две ваксини, показва АП.

Ардърн сподели, че Нова Зеландия е купила 10 милиона дози от имунизацията на Pfizer, което е задоволително за ваксинирането на 5 милиона поданици с нужните две дози. Ардърн посочи, че се чака по-голямата част от поръчаните количества да бъдат доставени през втората половина на годината.

До момента Нова Зеландия е ваксинирала единствено няколко хиляди души. Властите овладяха разпространяването на вируса и имунизирането не се счита за толкоз необходимо, колкото в доста други страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР