Нова Зеландия поиска от Австралия да й помогне да възстанови

...
Нова Зеландия поиска от Австралия да й помогне да възстанови
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия готвят военно сътрудничество

Нова Зеландия изиска от Австралия да й помогне да възвърне въоръжените си сили, вследствие на което двете страни възнамеряват съглашение за военно съдействие, заяви Reuters.

Чрез проекта ANZAC, кръстен на взаимни сили от Първата международна война, армията на Нова Зеландия ще усъвършенства оперативната си съгласуемост с повече съдействие във връзка с образованието, качествата, готовността и персоналния състав. Обект на съдействието е планувано да бъде подготовката на войските със особено предопределение.

Също по този начин проектът ще помогне за военна стандартизация сред силите от алианса Five Eyes, а точно Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

" Като близки съседи и съдружници имаме съвместен ангажимент да поддържаме сигурността на другия ", сподели в изказване началникът на новозеландската войска генерал-майор Джон Босуел.

Споразумението за военно съдействие идва в миг на нараснало геополитическото напрежение в Тихия океан.

Сделката се основава на съглашение от 2018 година за поддържане на районната непоклатимост и възстановяване на успеваемостта на взаимните интервенции със съдействие в региона на логистиката, връзката и образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР