Нова Зеландия ще започне ваксинирането на цялото си население срещу

...
Нова Зеландия ще започне ваксинирането на цялото си население срещу
Коментари Харесай

Нова Зеландия ваксинира цялото население през следващата година

Нова Зеландия ще стартира имунизирането на цялото си население против Covid-19 през втората половина на идната година. Това ще бъде най-голямата ѝ имунизационна стратегия до момента, съобщи министър-председателят Джасинда Ардърн, представена от "Блумбърг ".

Правителството е осигурило две спомагателни ваксини от фармацевтичните компании AstraZeneca и Novavax и ще има задоволително дози за всичките пет милиона новозеландци, увери Ардърн в четвъртък в Уелингтън.

По-ранни съглашения бяха подписани с Pfizer / BioNTech и Janssen.

Ако се потвърди, че е безвредна и ефикасна, имунизацията ще стартира със чиновници на първа линия през второто тримесечие на 2021 година, а останалото население - през втората половина, сподели тя.

Ваксините ще бъдат безвъзмездни за обществеността.

Ардърн сподели, че тактиката е да се купуват разнообразни типове ваксини, тъй че в случай че се откри, че някои не са толкоз сполучливи, има налични други възможности.

Припомняме, че Лейбъристка партия в Нова Зеландия предстоящо реализира безапелационна победа на парламентарните избори през октомври - с 49% от гласовете и надалеч преди идващите във вота.

Тя сформира независимо държавно управление - за първи път от 50 години.

Една от аргументите за триумфа е точно методът към пандемията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР