Нова Зеландия изуми цялата енергийна индустрия, като наложи ново ограничение

...
Нова Зеландия изуми цялата енергийна индустрия, като наложи ново ограничение
Коментари Харесай

Нова Зеландия уби петролната си индустрия с едно решение

Нова Зеландия изуми цялата енергийна промишленост, като наложи ново ограничаване за търсенето на нефт и газ в своите води като част от напъните за битка с смяната на климата, предава CNN.

Министър-председателят Джасинда Ардерн заяви, че държавното управление " повече няма да издава позволения за петролни и газови изследвания ". И уточни, че това е " последваща стъпка в прекосяването от фосилни горива към въглеродно неутрална стопанска система ".

Петролната промишленост в страната бързо изрази гнева си.

" Решението съставлява загуба и за стопанската система, и за природата на Нова Зеландия. То най-вероятно ще заплаши работни места и ще значи по-високи цени за потребителите ", съобщи Камерън Меджуик, CЕО на Асоциацията на производители и на нефт в Нова Зеландия.

По думите му, просто в бъдеще петролът би трябвало да бъде внасян от други страни, което може да значи, че цената му ще е по-висока. Той уточни още, че фирмите са създали големи вложения и тези инвестиции отиват напразно.

Индустрията дава работа на 11 000 души " в пикови моменти " и част от тези работни места са застрашени.

Правителството отговори, че петролната промишленост би трябвало да употребява своята експертиза в други области, които са по-устойчиви от икономическа и естествена позиция, като изкопаването на материали за слънчеви панели./ obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР