Нова Зеландия и Австралия вече посрещнаха настъпилата там 2019-та година.

...
Нова Зеландия и Австралия вече посрещнаха настъпилата там 2019-та година.
Коментари Харесай

2019-та година пристигна в Нова Зеландия и Австралия

Нова Зеландия и Австралия към този момент посрещнаха настъпилата там 2019-та година. Хиляди се събраха на пристанището в Сидни, с цел да следят обичайните фойерверки, с които градът е прочут в целия свят.

 © Българска телеграфна агенция
Зарята в Сидни стартира с детонация в бяло, която освети небето в среднощ. Само от моста на пристанището бяха изстреляни над 25 000 цветни фойерверки. За зрелищното шоу бяха изхарчени шест милиона австралийски $ (4,2 милиона щатски). Зарята продължи 12 минути.

За първи път бяха добавени нови цветове - лайм и праскова. Формите бяха разнородни - сърца, цветя, чадъри, смайли, пулсиращи миди в алено, зелено, оранжево и лимоновожълто. Шоуто беше съпроводено от музика, с която беше почетена паметта на Кралицата на соул музиката Арета Франклин, умряла през 2018 година.

В Мелбърн бяха изстреляни 14 тона фойерверки в разнообразни форми, в това число и на дракони. В Бризбейн празничната заря гледаха 85 000 души.

Нова година посрещна и Нова Зеландия. В Окланд десетки хиляди се събраха към кулата Скай тауър, с цел да гледат зарята над нея в среднощ.

Тихоокеанската островна страна Кирибати беше измежду първите, посрещнали Нова година. При тях празникът беше непретенциозен, откакто по-голямата част от 2018 година жителите на Кирибати посветиха на битката с измененията в климата. Голяма част от сушата на атола, който минава през три времеви зони, е под морското ниво. Затова в крайбрежните селища постоянно има наводнения. В столицата Тарава имаше църковни служби и най-вече тихи частни празненства.
 © Българска телеграфна агенция      ​Върху статуята на Христос в Рио ще има триизмерни резултати за Нова година ​Върху статуята на Христос в Рио ще има триизмерни резултати за Нова година
Върху световноизвестната скулптура на Христос Спасителя в Рио де Жанейро за Нова година ще бъде осветена с триизмерни прожектори, за наслада на публиката...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР