Нова вълна на пандемията от COVID-19 в началото на октомври

...
Нова вълна на пандемията от COVID-19 в началото на октомври
Коментари Харесай

През октомври ще има нов пик на COVID заедно с есенния грип


Нова вълна на пандемията от COVID-19 при започване на октомври чакат учените.Това разгласи епидемиоложката проф. Радка Аргирова пред Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32111
От началото до края на октомври се чака идващ пик на пандемията от ковид. Той няма да е заплашителен, само че ще е нескончаем като време, добави още проф. Аргирова.

Този интервал съответствува с началото на грипния сезон и би трябвало да се направи обща имунизационна акция както за " Омикрон ", по този начин и за грипна ваксина, изясни Аргирова. Тя предложи да се обърне внимание на децата и да се отворят още веднъж имунизационните центрове.

Новите ваксини против подвариантите на COVID-19 са направени да подтикват към този момент действителен имунитет. Тосет би трябвало да имаме предходен имунитет от ваксина, който новите да създадат ориентиран против новите разновидности. Заради това не се позволява новите препарати да се слагат на неимунизирани хора, разясни проф. Радка Аргирова. Преди ден ЕМА разгласи, че новите ваксини могат да се слагат единствено на към този момент имунизирани против ковид.

Няма значение дали е изработен единствено цялостен курс на имунизация или има сложени и бустери, добави тя.

Поне три месеца би трябвало да са минали от последния бустер и може да се сложи новата ваксина, обясни тя. В края на септември в България се чакат първите количества от имунизациите против " Омикрон ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР