Нова ваксина, която може да сведе до минимум нарушенията в

...
Нова ваксина, която може да сведе до минимум нарушенията в
Коментари Харесай

Нова ваксина, помагаща срещу Алцхаймер, тестват в Япония

Нова ваксина, която може да сведе до най-малко нарушаванията в мозъка, е сполучливо изпитана върху мишки в университета в Киото. Действието на това лекарство е ориентирано към блокиране на мутиралия тау протеин, чиято абнормална интензивност предизвиква заболяването на Алцхаймер, оповестява вестник Asahi, представен от TACC.
Протичането на заболяването на Алцхаймер се характеризира с промени в молекулната конструкция на тау протеина - протеин, участващ в образуването на микротръбички, съставляващи клетъчния скелет. В резултат на това тау протеините получават способността да се слепват и образува скупчвания в мозъчните кафези. Такива формирания унищожават структурата на клетките и водят до нарушавания в мозъка.
За да се борят с заболяването, учени от университета в Киото трансформираха гените на безопасен вирус, тъй че той стартира да създава тау протеин. След това, по време на опита, откривателите са приложили имунизацията на мишки, страдащи от заболяването на Алцхаймер, през носния отвор. Гризачите, участващи в опита, създават антитела, които отстраняват формирания от вируса тау протеин.
Експериментът сподели, че броят на антителата при мишки, които са били инжектирани с имунизацията, се е удвоил повече в сравнение с при тези гризачи, които не са взели участие в опитите. В резултат броят на заболелите мозъчни райони в тестваните мишки понижава с една трета и тяхното държание става сходно на държанието на здрави животни.
„ Необходими са доста повече проучвания, с цел да се употребява имунизацията при хора, само че това достижение може да способства за развиването на лекуване на деменцията “, съобщи професорът от университета в Киото и Харухиса Инуе, член на изследователския екип.
Подобни изследвания преди този момент бяха извършени от учени от Калифорнийския университет и Института на Флиндърс в Австралия. Те създадоха лекарство, което оказва помощ да се отстранен депозитите на амилоидни и тау протеини, които са виновни за нарушената мозъчна функционалност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР