Нова тв Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била

...
Нова тв
Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била
Коментари Харесай

Подпалиха къщата на известна адвокатка

 Нова тв Тази нощ къщата на юриста Ирен Савова е била подпалена. За това заяви самата тя. Инцидентът се е случил към 03:30 през нощта.

По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са сложили взривно устройство. През 2018 година Ирен Савова е била бранител на Биляна Петрова - отстранената от служба и разследвана за корупция зам.-кметица на " Младост ". На 19 ноември 2018 година незнайни бяха разлепили некролози на юрист Савова.

Тогава вxoдът пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa (адвокат на Биляна Петрова) ca ocъмнaли, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. B тяx " c пpиcĸъpбиe " ce cъoбщaвaло зa ĸoнчинaтa й, изpeдeни ca й " cъpдeчни " cъбoлeзнoвaния.

" Държавният тероризъм към този момент се разгръща и върху юристите в опит за налагане на боязън у жителите пред монопола на властта и стимулиране на смирение пред държавно проведени актове на принуждение ", написаха бранителите на Иванчева и Петрова.

Десислава Иванчева беше определена за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година на вълната на митингите против презастрояването на квартала. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата. Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях в продължение на часове.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа, заяви " Нова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР