Нова твРаните на хората от чумавото странджанско село Шарково все

...
Нова твРаните на хората от чумавото странджанско село Шарково все
Коментари Харесай

Нова тв показва: Ето какво се случва с баба Дора, след като й избиха цялото стадо

Нова тв

Раните на хората от чумавото странджанско село Шарково към момента не са загаснали

В " Ничия земя ” Елена Чопакова се среща с един дребен, един междинен, един наедрял животновъд и един овчар-полиглот. Всичките от Шарково - чумавото странджанско село, което сякаш забравихме.

Шарково попада в карантинната зона от 3 км към огнищата на чума и това постанова евтаназирането на всички овце и кози в селото, с цел да се избегне зараза. Властите са безапелационни, стопаните също – единствено че в радикално другите си тези. Бързи или прибързани бяха дейностите на страната в последното село до граничната вадичка с Турция е въпрос, който още буни духовете в Шарково.

" Лицата на днешните ни герои евентуално са ви познати от новините, само че са към този момент от дълго време забравени, тъй като по този начин работи малкия екран – на бързи обороти, които изхвърлят днешните герои вън от осведомителния поток, незабавно щом камерата изгасне. Но раните на хората в Шарково напълно не са загаснали. Мъката им също не е слегнала, макар че пръстта над евтаназираните им животни сляга с всеки минал ден. И плевниците и църквата в Шарково са празни, а главите на хората там - цялостни с въпроси, яд, оскърбление и обърканост. Държавата призна виновността си, че не е обяснила задоволително добре на хората своите дейности, само че за амнистия от страна на стопаните дума не може да става ”, споделя Елена Чопакова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР