Нова тв Остра криза за медици в Карлово, след като целият

...
Нова тв
Остра криза за медици в Карлово, след като целият
Коментари Харесай

Напрежение в Карлово: Всички лекари от болницата подадоха оставка

 Нова тв Остра рецесия за медици в Карлово, откакто целият състав на локалната болница подаде оставки. Лекарите и медицинските сестри са предизвикани от решение на Областния спешен щаб да бъде оголен нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той би трябвало да стартира работа в понеделник, само че съгласно медиците той ще дублира активността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в кабинета, осведоми Нова телевизия.

До момента незабавната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Д-р Дориана Маринова работи от 30 години в локалната болница " Д-р Киро Попов " и недоумява за какво се постанова да се открива специфичен кабинет, в случай, че сега няма върнат пациент в незабавно положение.

Решението да се открие незабавен кабинет не е разисквано с лекарите, в случай, че те са изразили документално своето мнение преди два дни.

" Оставките ни бяха вследствие на това, че не желаят да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си желаят, без да чуят противоположната страна ", сподели доктор Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно поделение.

От регионалния спешен щаб обявиха, че поради сигнали на жители за липса на незабавен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият подобен. Нужда от сходен кабинет изпитват и екипите на Спешна помощ.  

Карловската болница разполага с обособен кабинет за случаи на ковид.

" Имаме подобен кабинет, в който преглеждаме хората с температура, с цел да не натоварваме сътрудниците в незабавната помощ. Какво още да създадем? ", пита  Дориана Маринова - ръководител на медицински съвет в МБАЛ " Д-р Киро Попов ".

Ако не се откри решение на казуса, след приключване на предизвестията, болничното заведение в Карлово ще остане без медицински личен състав.

В понеделник се чака да има среща сред лекарите и регионалният шеф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР