НОВА ТВ Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат

...
НОВА ТВ
Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат
Коментари Харесай

Кацаров: Локдаун няма да има

 Народоосвободителна въстаническа армия ТВ " Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат понижаване на броя на инфектираните и възстановяване на епидемиологичната обстановка ". Това сподели на брифинг министърът на опазването на здравето доктор.

" Мерките, които предприехме, с въвеждането на зеления документ преди две седмици, дадоха своя резултат. Благодаря на всички наши сънародници, които одобриха условията, съблюдаваха ги и се държаха като европейци ".

По думите му намаляването на броя на инфектираните с COVID-19 е повсеместен триумф.

" Ние не сме залагали на страха и не сме се опитвали да плашим хората ", посочи Кацаров.

" От две седмици стартира спад на темпа на повишаване на заболелите. След това стартира и понижаване на новозаразените. Броят на хоспитализациите също е намалял. Зеленият документ засилва имунизациите у нас. Усилията обаче би трябвало да продължат. Постоянната мярка става не тестването против ковид, а имунизацията ", добави проф. Мира Кожухарова.

Здравните управляващи оповестиха още, че в България ще се употребяват моноклонални антитела за лекуване на пациенти с COVID-19, които не са приети в болница.

Припомняме, че ден по-рано Европейската организация за медикаментите (ЕМА) предложи на Европейска комисия да позволи два препарата за лекуване на COVID-19. Става дума за медикаментите Ronapreve и Regkirona – моноклонални антитела, които ще са първите по рода си, които получават публично позволение за приложимост.

Моноклоналните антитела се вливат непосредствено със системи в човешкия организъм. Нов лекарствен артикул – имуносупресор ще се употребява в лечебните заведения след две или три седмици, оповестиха още на брифинга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР