Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът

...
Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът
Коментари Харесай

Спаси София предлага нова трамвайна линия 15, намаляват интервалите по бул. Цар Борис III

Нова трамвайна линия 15 сред Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът по Транспорт Илиян Павлов, дружно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов. Тя ще укрепи две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, които, поради заради положителната си скорост и честите шпации, притеглят от ден на ден пасажери.

" Трамвайният кулоар на бул. Цар Борис III е потвърдено най-бързата връзка с центъра за всички квартали по протежението му, а при започване на годината, времето за пътешестване беше понижено с към 30%, с което успяхме да притеглим още пасажери. Затова предлагаме нова линия 15, с която целим да понижим интервалите, да подобрим комфорта на пасажерите, и да осигурим нови директни връзки за жителите. " - изясни зам.-кметът инж. Павлов.

Вносителите на отчета акцентират, че по данни от електронната система, трамваи 10 и 18 също са запълнени, защото обезпечават връзка за жителите на кварталите „ Лозенец ", „ Хладилника " и „ Кръстова вада " с центъра и обслужват натоварената улица " Граф Игнатиев ".

" С трамвайна линия 15 сплотяваме два от трите най-натоварени трамвайни коридора в целия град и възвръщаме изчезналата директна връзка сред бул. „ Цар Борис III " и ул. „ Граф Игнатиев ", която исторически постоянно е била търсена, само че беше прекратена преди десетина години " - съобщи Борис Бонев, водач на Спаси София и ръководител на групата на ПП-ДБ и Спаси София в общинския съвет. " Това е следващата мярка за възстановяване на транспортната съгласуваност на София. Работим с цел да създадем пътуването в града оптимално бързо за жителите, с цел да бъде градският превоз все по-удобен за пасажерите. " - добави той.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и по този начин се обезпечават равномерни шпации на придвижване под 3 минути по бул. „ Цар Борис III ". Това е следващата мярка, която осъществяваме в последните месеци. Продължаваме да работим, с цел да създадем градския превоз същинска опция на персоналните коли. Нашата дълготрайна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист. " - приключи инж. Павлов.

Новата линия 15 е с маршрут ж.к. „ Бъкстон " - пл. „ Македония " - ул. „ Граф Игнатиев " - кв. „ Лозенец " - метростанция „ Витоша " и ще стартира да се движи от 07.05.2024 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР