Нова тесла за шофьорите подготвя Комисията за финансов надзор, която

...
Нова тесла за шофьорите подготвя Комисията за финансов надзор, която
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор мисли за поскъпване на Гражданската отговорност

Нова тесла за водачите приготвя Комисията за финансов контрол, която замисля по-скъпа наложителна застраховка " Гражданска отговорност ". Комисията предлага повишаване на вноските, които застрахователите начисляват в полиците на своите клиенти и превеждат в два фонда, ръководени от КФН - Фонда за незастраховани МПС " и " Обезпечителен фонд ".

Първият фонд изплаща компенсации на потърпевши в злополука, когато виновният автомобил е липсващ или е без застраховка " Гражданска отговорност ". В момента вноската е 10.50 лева, а комисията предлага нарастване с 2 лв. до 12.50. Вторият фонд, към който отиват отчисления от всяка лавица " Гражданска отговорност ", е " Обезпечителният ".

Този фонд изплаща компенсации на потърпевши при пътна акцидент, в случай че колата, която ги е блъснала, е застрахована, само че застрахователната компания не може да заплати (заради фалит). КФН счита, че вноската, която в този момент е 2.50 лева, би трябвало да се увеличи с левче до 3.50 лева.

Мотиви за желаното повишаване на вноските с общо 3 лв. не са посочени. Държавният регулатор обаче се готви да вкара новите вноски от началото та 2023 година. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР