Нова тесла: Даваме поне 200 лв. за нов водомер. Със

...
Нова тесла: Даваме поне 200 лв. за нов водомер. Със
Коментари Харесай

Нова тесла: Даваме поне 200 лв. за нов водомер


Нова тесла: Даваме най-малко 200 лева за нов водомер. Със закон ще сменяме водомерите с отдалечени за 2 години. Подмяната ще струва поне 200 лв. на семейство.
До 24 месеца от влизане в действие на закона
всички самостоятелни водомери в България би трябвало да бъдат с отдалечено отчитане, а всички сградни отклонения от водопроводната мрежа би трябвало да имат собствен измервателен апарат. Това записа районното министерство в нов вид на проектозакон за водоснабдителните и канализационните услуги,
който бе пуснат за публично разискване.
Това е втори опит на служебния кабинет да контролира ВиК бранша – през октомври м.г. бе пуснат първи вид на този план, само че времето бе незадоволително за вкарване в Народното събрание. В него обаче нямаше такава концепция, която в този момент е написана в преходните и заключителните разпореждания на плана.

Водомерите с отдалечено са два пъти по-скъпи от елементарните, като
междинната им цена е над 100 лв.
В жилищата, които са с парно, има по два уреда – един за студена и един за топла вода.

По време на предходното публично разискване са получени 33 забележки и оферти, в това число и от основния секретар на президента. В окончателния към този момент вид обаче множеството забележки не са признати.

Остава концепцията регулирането на ВиК операторите да се поеме от нов орган – Комисия за водно контролиране. Тя ще се състои от 5 членове,
избирани от Народното събрание за период от 5 години
Те ще имат право на до два мандата. Заплатата на ръководителя на новата регулаторна комисия ще е 93% от междинното заплащане във водния бранш, което по последни данни е 1389 лева Членовете надлежно ще получават 85% от междинната за бранша заплата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР