Нова тенденция след решението за брекзит – все повече българи

...
Нова тенденция след решението за брекзит – все повече българи
Коментари Харесай

След решението за брекзит: Все повече българи търсят развитие у нас

Нова наклонност след решението за брекзит – от ден на ден българи с опит и обучение във Англия се връщат и търсят развиване у нас. Причината е растящата неустановеност за чужденците на острова.

След 4 години в Лондон, от няколко месеца Ралица Борисова още веднъж е в България и работи тук. След решението за брекзит, обстановката там станала изцяло непредвидима. Ралица си спомня, че за няколко дни цените скочили двойно.

От 10 година Форумът " Кариера в България " оказва помощ на българи от чужбина да намерят работа у нас.

Сега връщащите се от Англия са с 1/3 повече – високо образовани, с интерес към добре платените сфери – от финансов бранш през аутсорсунг, ИТ, маркетинг, реклама, по-скоро бизнес ориентирани браншове.

" Тези браншове се развиват добре и в случай че високообразован българин от Лондон желае да стане бизнесмен в България ми се коства, че това е много положително място и ще му бъде по-лесно, в сравнение с в Лондон ", счита икономическият анализатор Петър Ганев.

Виждайки накъде отиват договарянията сред Англия и Евросъюза, Ралица е уверена, че е постъпила вярно. Очаква и приятелите й да създадат като нея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР