Нова технология ще почиства Тихия океан от пластмасови отпадъци. Кораб,

...
Нова технология ще почиства Тихия океан от пластмасови отпадъци. Кораб,
Коментари Харесай

Почистват Голямото тихоокеанско сметище с нова технология

Нова технология ще почиства Тихия океан от пластмасови боклуци. Кораб, който тегли 600-метрова гъвкава система за събиране на боклуци в океаните, потегли предишния месец от Сан Франциско към зоната на така наречен Голямо тихоокеанско бунище - региона сред Калифорния и Хавай с централизация на боклуци, чиято повърхност е два пъти по-голяма от тази на щата Тексас. Очаква се в сряда той да дойде в нечистата част на океана и да стартира работа, заяви Телевизия " Европа ".

" Очакваме с неспокойствие да занесем първата пластмасова торбичка на брега на океана. Това ще значи, че имаме ефикасна технология. Ще рециклираме отпадъците и ще ги превърнем в красиви предмети, които хората няма да желаят да изхвърлят в океана ".

Гъвкавата структура доближава дълбочина от 3 метра. С нея могат да се събират разнообразни размери пластмасови боклуци. За момента е пусната единствено една система. От организацията са безапелационни, че потреблението на 60 такива системи за разчистване биха изчистили половината от отпадъците в региона единствено за 5 години. Те си сложиха още по-амбициозната задача до 2040 година да бъдат изчистени цели 90% от пластмасовите боклуци в Световния океан.

Природозащитници напомнят, че пластмасата е най-големият зложелател на природата, защото се разгражда доста постепенно. А Морската вода я охлажда в допълнение и по този метод удължава така и така продължителния развой на разграждане чрез слънчева светлина и топлота. Освен това, хиляди морски животни умират поради това, че гълтам пластмасови боклуци или се оплитат в някои от тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР