Нова технология обещава да промени правилата за пътуване в космоса. Понастоящем

...
Нова технология обещава да промени правилата за пътуване в космоса.
Понастоящем
Коментари Харесай

Марс е вече по-близо: първият двигател за ядрен синтез на RocketStar

Нова технология дава обещание да промени разпоредбите за пътешестване в космоса.

Понастоящем всички спътници и галактически кораби се изстрелват благодарение на химически ракети, с цел да се преодолее земната гравитация. Веднъж попаднали в космоса обаче, те могат да преминат към различни технологии за задвижване, приспособени към среда с ниска или нулева гравитация. Особено внимание заслужават електрическите задвижващи системи, които, макар че обезпечават по-малка двигателна сила, са доста по-икономични от стандартните ракетни мотори.

Това съответствие сред гориво и двигателна сила е изключително скъпо за галактическите кораби, които би трябвало да останат в орбита за дълъг интервал от време. Но в същото време да запазят маневреността си. Електрическите ракетни мотори са подобаващи и за задачи за проучване на далечните лимити на Слънчевата система. Комбинацията от слънчева сила и стеснен ресурс от гориво разрешава да се изминат обилни дистанции.

Двигателят на фондацията RocketStar е сходна технология за електрическо задвижване, която употребява добре познатата елементарна вода като главно гориво. Според компанията задвижването е било тествано в космоса като част от задачата на НАСА „ Артемида “.

„ Това е първото продуктивно използване на нуклеарния синтез, което не заплашва човечеството “.

Отбелязват с възприятие за комизъм основният изпълнителен шеф на RocketStar Крис Крадок и основният софтуерен шеф Уес Фалер.

FireStar се базира на главния електрически мотор Foundation, който употребява елементарна вода като гориво. Този мотор е тестван в космоса като част от задачите на НАСА „ Артемида “.

Сега компанията твърди, че е основала спомагателен модул към задвижването Foundation. Той употребява форма на „ анеутронен “ нуклеарен синтез за доста увеличение на продуктивността без прибавяне на в допълнение гориво. В предходно изказване Крадок разказва по какъв начин един диалог с Фейлър, тогава създател на Miles Aerospace, е довел до основаването и възможното сполучливо тестване на термоядрен електродвигател. В резултат на този диалог RocketStar придобива Miles Space и назначава Филър за механически шеф.

След това концепцията се реалокира от формули върху салфетка в лабораториите на звеното за софтуерни нововъведения на Министерството на военновъздушните и галактическите сили на Съединени американски щати (USSF).

Там екипът съумява да употребява отработените газове от към този момент съществуващия мотор, с цел да сътвори реакция на нуклеарен синтез посредством впръскване на бор непосредствено в отработените газове. Подобно на форсажната горивна камера, която впръсква сурово гориво непосредствено в отработените газове на реактивния мотор, с цел да обезпечи къси ускорения. Но в този случай впръскването на бор води до внезапно повишение на успеваемостта. Резултатите бяха публично доказани от Лабораторията за електрическо задвижване с висока мощ в Джорджия.

RocketStar възнамерява редица тестови полети, в това число изстрелвания на новия си мотор FireStar, които ще стартират през идната година. Това изобретение би могло да понижи доста времето за пътешестване в границите на Слънчевата система в бъдеще. Новият мотор в действителност може да направи полетите до Марс и оттатък него доста по-бързи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР