Нова специализирана полицейска акция започна от днес Пътната полиция. Засилени

...
Нова специализирана полицейска акция започна от днес Пътната полиция. Засилени
Коментари Харесай

Пътна полиция с нова акция: Проверяват се автобуси и тежкотоварни автомобили

Нова профилирана полицейска акция стартира от през днешния ден Пътната полиция. Засилени инспекции ще има най - към този момент за автобусните и тежкотоварните коли.

Акцията ще продължи до 16 май. Тя се организира по едно и също време във всички страни-членки на Европейски Съюз.

У нас екипи на Пътната полиция и Автомобилна администрация ще наблюдават за скоростта, неукрепени товари, съблюдаване на времето за почивки, потребление на предпазни колани, карани след приложимост на алкохол и опиати.

Такива полицейски интервенции се организират 4 пъти годишно, а съгласно служителите на реда имат добър предпазен резултат.

" Като цяло провеждането на инспекции с повече от един правоохранителен орган на пътя води до по-ефективен надзор на пътя и като цяло до възстановяване на сигурността на придвижването и сигурността по пътищата. За времето от 8 до 14 февруари беше осъществена също такава интервенция по линия на " Роудпол ". По-характерните открити нарушавания са: превишаване на позволената скорост на придвижване, нередовни документи на лидера, неизползване на предпазните колани, нередовни документи на транспортното средство ", сподели основен контрольор Дамян Владинов от отдел " Пътна полиция ", ГДНП.

Вчера доста коли се завърнаха в столицата след почивните дни. По данни на Пътната полиция един моторист е умрял в региона на София, а 24-ма са ранени във вчерашния ден.

Със стопляне на времето се чака увеличение на трафика, а дружно с него и увеличение на пътните произшествия, предизвестяват пътни служители на реда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР