Нова смъртоносна дрога-мутант залива българския пазар, информира Труд. Наркотикът се

...
Нова смъртоносна дрога-мутант залива българския пазар, информира Труд. Наркотикът се
Коментари Харесай

Нова смъртоносна дрога в България, предлага се като чай

Нова смъртоносна дрога-мутант залива българския пазар, осведоми " Труд ". Наркотикът се предлага като соли за вана, ароматизатори, а най-популяризираната му форма е като чай. Това заяви за изданието лекар Борислав Станчев от дирекция “Превенции ” в община Варна. Той взе участие във форума “Православните фамилни полезности против новите дроги ”. Семинарът се организира през миналия уикенд, а уредници са съдружие “Отвори очи ”, община Варна и Варненската и Великопреславската митрополия.
Така, посредством разнообразни форми, ГМО заместителите на марихуана, кокаин и амфетамини се оферират на потребителите като легална опция на противозаконните дроги. При проучване те не реагират на общоприетите проби, които се употребяват от Пътна полиция. Новата дрога, която се популяризира към този момент и в България, е извънредно рискова, тъй като може да докара до съдбовен завършек на потребителя й. Все още съвсем никой не е наясно от какви химически съединения са забъркани този тип опиати.
Смъртни случаи от банкет на свръхдоза на ГМО дрогата към този момент има и в България. “Съвременно популяризираният канабис е генномодифициран, като дейното вещество в него е от 10% до 50% и няма общо със съставките в марихуаната на хипитата от 50-60-те години ”, изясни професор лекар Снежана Златева, която е началник на токсикологията към Военноморска болница във Варна. “Друго вещество, което е измежду най-опасните, е по този начин нареченото " хашишово масло ". Такова се продава на ампули. съставлява жълта течност, която е със наличие на дейното вещество в количество от 80% ”, добави лекар Станчев.
Експерти настояват, че новата дрога води до експанзия. Действието му върху мозъка е извънредно мощно и наркозависимите " стават неконтролируеми ”, изясни още преди лекар Теменужка Любенова - ръководител на регионалния съвет по наркотичните субстанции в Благоевград. 20 лв. коства една доза от опиата, а въздействието му трае към половин час, като е допустимо да аргументи и халюцинации или да докара до прекъсване на дишането, инфаркт, инсулт. Мутиралата дрога има разнообразни наименования: “Синьо кадифе ”, “Ванила скай ”, “Ураганът Чарли ” и “Облак 9 ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР