Нова система за биометрична идентификация, създадена от китайски учени, разпознава

...
Нова система за биометрична идентификация, създадена от китайски учени, разпознава
Коментари Харесай

Китайска технология познава човек по походката

Нова система за биометрична идентификация, основана от китайски учени, разпознава човек единствено по неговата походка, вместо по изображение на лицето, да вземем за пример. Технологията е дело на откриватели от Китайската академия на науките, заяви thenews.com.pk.

Системата употребява камера, която снима хората от разстояние до 50 метра, и може да разпознае индивида, като проучва метода, по който върви. За съпоставяне, идентификацията по ириса на очите изисква индивидът да бъде на не повече от 30 см от обектива, а при различаване по лице дистанцията би трябвало да е до пет метра.

Новият способ е ефикасен при доста по-големи дистанции и също така е по-бърз. Времето за идентификация е сведено до по-малко от 200 милисекунди, т.е. по-бързо от намигване (от 300 до 400 милисекунди).

Китайската технология разрешава различаване на индивида без интензивно взаимоотношение с него, даже когато той просто мине около камерата със закрито лице. Подобна система е подобаваща за потребление в гъстонаселени региони, където може да разпознава хиляди души на повърхност от хиляда квадратни метра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР