Нова серия от руски въздушни удари срещу Украйна тази сутрин.

...
Нова серия от руски въздушни удари срещу Украйна тази сутрин.
Коментари Харесай

Въздушна тревога на територията на цяла Украйна

Нова серия от съветски въздушни удари против Украйна тази заран. Атакувана е стратегическа енергийна инфраструктура в Киев и Житомир. Обстрел е имало и против градовете Николаев и Суми. В цялата страна е в действие предизвестие за въздушна паника. Часове по-рано Киев и Москва още веднъж си размениха военнопленници - 218 души, 108 от които дами.

Вторник заран, Николаев. Руски ракети C-300 са били изстреляни против жилищна постройка - има минимум един умрял. Обстрелван е и локален пазар за цветя. Подробностите и фрагментите популяризира в Телеграм канала си президентът Зеленски.

С въздушна паника стартира денят и в Киев. Украинската столица за втори следващ ден е цел на съветските сили. Кметът Виталий Кличко заяви, че към 9:00 часа сутринта против града са изстреляли три ракети, които са поразили стратегическа енергийна инфраструктура в един от кварталите на десния бряг на Днепър. На място работят екипи на избавителните служби.

Не се оповестява дали още веднъж са употребявани дронове-камикадзе. При вчерашното нахлуване с такива бяха убити четирима души, измежду които бременна в шестия месец жена и брачният партньор ѝ.

" Целта е ясна: да бъде унищожена цялата инфраструктура на Украйна. Да създадат по този начин, че хората да умират от мраз зимата. Да нямат ток. Руснаците желаят да провокират филантропична злополука ", сподели Виталий Кличко, кмет на Киев.

Нападение против енергийна инфраструктура тази заран и в Житомир. В града са спрени токът и водата. От съображения за сигурност е спряно метрото в Харков.

Вашингтон заплаши да наложи наказания на компании или страни, които сътрудничат на иранската стратегия за дронове. От Държавния департамент обявиха, че усилването на съюза сред Русия и Иран би трябвало да бъде считано от целия свят като сериозна опасност.

" Още от юли предизвестяваме, че Иран се готви да продава дронове на Русия. Казахме и че се организират образования на съветските войски по какъв начин тъкмо да употребяват това военно съоръжение. Има задоволително доказателства, че Русия употребява тези оръжия както против военната, по този начин и против цивилната инфраструктура в Украйна. Въпреки това, Иран продължава да лъже и отхвърля, че доставя на Русия оръжия, които да употребява против Украйна ", съобщи Карин Жан-Пиер, представител на Белия дом.

Иран още веднъж отхвърли да е изнасял дронове. Съгласно нуклеарната договорка от 2015 година, Техеран се е съгласил до 2023 година да не изнася високотехнологични военни системи. Според Вашингтон, Париж и Лондон изискванията по съглашението са нарушени. Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел заяви, че Брюксел търси доказателства за иранска диря и в случай че такава бъде открита, ще последват нови наказания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР