Нова пушилка покрай ДС-корените на фамилията на кандидат-кмета Васил Терзиев

...
Нова пушилка покрай ДС-корените на фамилията на кандидат-кмета Васил Терзиев
Коментари Харесай

Кметът на район Студентски: Чичото на Терзиев пробва да ме вербува за ДС

Нова пушилка около ДС-корените на семейството на кандидат-кмета Васил Терзиев ес надигна с изказванието на кмета на регион " Студентски ", че чичото на шефа на " Телерик " направил опит да го вербува през 1986 година, до момента в който бил студент. Вече се знае, че Павел Терзиев е работил преди време в фамозното Шесто ръководство на Държавна сигурност.   

„ Аз съм Петко Горанов, към момента настоящ кмет на Район “Студентски ” в София, определен с листата на Демократична България. В своята къса автобиография, с която се представям на гласоподавателите в акцията за Местни избори ’2019, съм показал опита да бъда вербуван като студент през 1986 година Отказах на Държавна сигурност да стана клеветник.

Бях показал и лицето-вербовчик, само че ме посъветваха да не употребявам имена и го изтрих. Вербовчикът се споделяше Павел Терзиев. Каза, че са ме проучвали. Дали това има връзка с отстраняването ми в този момент от ПП-ДБ като претендент за локални избори 2023, можем единствено да допускаме. “

Това декларирал настоящият кмет на Район Студентски Петко Горанов пред БОЕЦ, оповестяват от организацията на фейсбук страницата си. " Имахме 4 срещи. На втората среща споделих, че ме надценяват. Казах, че нямам качества, а индивидът ми сподели, че би трябвало да имам вместо 2 уши - 4, " споделя Горанов.

Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев обществено се извини и изиска от депутатите Закон за лустрацията, да бъде отворен архивът с досиетата и да се криминализира появяването на досиета, които ги няма в него. Така той даде позицията си за принадлежността на семейството му към комунистическата Държавна сигурност. В службите са били дядото, брат му, бащата и чичо му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР