Нова прожекция на филма Близо в рамките на София Прайд

...
Нова прожекция на филма Близо в рамките на София Прайд
Коментари Харесай

След нахлуването в кино Одеон: Нов опит за прожекция на филма Близо, предизвикал скандала

Нова прожекция на кино лентата " Близо " в границите на " София Прайд Филм Фест " е планувана за 20.00 ч. довечера в кино " Одеон ", откакто на 10 юни партийни деятели нахлуха в залата и стопираха проявлението на лентата.

Това излиза наяве от обява във " Facebook " страницата на " София Прайд ". Организаторите на проявата акцентират, че няма да разрешат на омразата да дефинира дневния им ред. " Няма да позволим фашизмът да господства и да се постанова върху всеки, който е решил да... отиде на кино, или където и да е било другаде . И да живее живота си по метода, по който желае, без да наранява близките ", пишат още те. Заричат се също да потвърдят, че любовта им е по-силна от омразата на съперниците им, с цел да защитят правото си на спокойно събиране и на заслужен живот. Организаторите си резервират правото да откажат достъп до залата от съображения за сигурност.

В уеб страницата си от Министерство на вътрешните работи твърдят, ще подхващат нужните ограничения, с цел да бъде обезпечена сигурността на мероприятието .
 Министерство на вътрешните работи стартира инспекция за нахлуването в кино Обновена
Министерство на вътрешните работи стартира инспекция за нахлуването в кино " Одеон "

Политически симпатизанти спрели прожекцията на филм на " София Прайд "

Новият вътрешен министър Калин Стоянов е провел в тази връзка среща със Симеон Василев, Димитър Богданов, Радослав Стоянов и Деница Любенова организационния комитет на " София Прайд ", по тяхна самодейност. В диалога краткотрайно преназначения на служба на Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " (ГДЖСОБТ) основен комисар Димитър Андонов, зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Борислав Борисов и Кристина Лазарова, началник на дирекция " Сигурност " в Столична община.

" Министерство на вътрешните работи постоянно взема ограничения, с цел да обезпечи сигурността на всеобщи мероприятия. Ще вземем всички ограничения и този път. Подготовката към този момент е направена ", е уверил вътрешният министър.

На срещата са разисквани още превантивни дейности за недопускане на провокации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР