Нова порция от снимки, показват . Те са предоставени на

...
Нова порция от снимки, показват . Те са предоставени на
Коментари Харесай

Дупките по граничното съобъжение с Турция стават все повече


Нова порция от фотоси, демонстрират. Те са предоставени на bTV от граничари, помолили да запазим самоличността им в загадка.

Дупките са на разнообразни места по оборудването с южната ни съседка. Това се случва на фона на напън, който освен не е намалял, а всекидневно стотици хора се пробват да доближат до вътрешността на страната.

Припомняме, че на 8-и ноември предходната година граничният служител на реда сержант Петър Бъчваров беше погубен на българо-турската. Минути по-късно негови сътрудници се свързаха с bTV и описаха какво тъкмо се е случило. Мъжът е правил обход, когато вижда дупка в оградата. Спира и тогава бива погубен от изстрел, пристигнал от турски територия.

Заради този и още доста други тежки произшествия, приключили със гибелта на български служители на реда, вътрешният министър разгласи война на каналджиите и незаконните. Още тогава служещи по границата изпратиха до bTV фотоси на граничното съоръжени. На тях ясно се виждаха дупките в оградата. Тогава те описаха, че се пробват да ги затворят по някакъв метод – най-много с колани и други по-здрави връзки.

Два месеца по-късно екипът на bTV още веднъж получава сигнали и рзказаха, че нищо не се е трансформирало през последните месеци. Дупките в така наречен „ защитно уреди “ към този момент са съвсем на всички места. Опитват се да ги. А популацията в пограничните обитаеми места към този момент са изгубили вяра, че казуса с мигрантите може да бъде решен.

След Елхово пътят към граничните села е съвсем запустял, а коли минават рядко. За сметка на това гранични и жандармерия има на всички места, а локалните знаят на пръсти от кое място минава.

„ Оттук, през Голям Дервент, множеството бягат от ниското, отдолу-отдолу и множеството излизат при Добрич на овощната градина – там има овощна градина. На село Добрич? Между Добрич и Златиница, като тръгнете отляво се вижда “, споделя Драган, гражданин на село Златиница.

Румен и Иван живеят в Златиница – там, където мигрантите от дълго време са част от всекидневието на хората. Преди няколко дни група се настанила в една от многото изоставени къщи в селото.

„ Почти всеки ден, ей в тая прилежащата къща два пъти по 10 индивида. Един път аз им се обадих, те бяха тук жандармерията, кучетата лаеха. ЗИЛ-а след това пристигна и ги натовари. И след това отново ги връщат. Мъже, дами, деца имаше множеството “, споделя и Румен Драганов, гражданин на село Златиница.

„ Не, няма решение, никакво решение няма. не може да ги спре, минава полицията, те след нея режат и отпътуват “, споделя и Илия Георгиев от село Златиница.

„ Аз ги виждам множеството пешком. Дори една вечер се прибираме с дамата от рожден ден - тук жандармерията на една скамейка шест индивида бяха хванали. И от кое място са пристигнали не знам в 12:30 вечерта “, Румен Драганов, който също живее в село Златиница.

Само на километър от границата, село Голям Дервент е първа цел на нарушителите. Това е родното село на служителя на реда Петър Бъчваров, който беше убит на по време на дежурство през ноември предходната година. А кметът признава, че хората още се опасяват.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР