Нова помощ за Украйна в размер на 830 000 долара

...
Нова помощ за Украйна в размер на 830 000 долара
Коментари Харесай

Външният министър на Румъния обяви нова помощ за Украйна в размер на 830 000 долара

Нова помощ за Украйна в размер на 830 000 $ разгласи румънският външен министър Богдан Ауреску на срещата на външните министри на страните от НАТО в Брюксел. Дипломат номер едно на северната ни съседка предложи и основаването на механизъм за политически съвещания сред Алианса и Украйна и трансформирането на Комисията НАТО-Украйна в Съвет НАТО-Украйна, който да поддържа нужните промени в страната и да усили оперативната съгласуемост с НАТО, както и да улесни пътя ѝ на присъединение към Алианса. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10087
В дневния ред на полемиките попадна и тематиката за последствията от войната във връзка с районната и евроатлантическата сигурност. Богдан Ауреску акцентира нуждата от подсилване на сигурността в Черно море и опазване и увеличение на съюзническото наличие на Източния фланг на Алианса, в това число в Румъния, излиза наяве от прессъобщение, изпратено до Българска телеграфна агенция.

Министърът на външните работи насочи към своите сътрудници от НАТО покана за присъединяване в първата интернационална конференция, отдадена на сигурността на Черно море. Тя ще е под егидата на Кримската интернационална платформа и е проведена взаимно от министрите на външните работи и на защитата на Румъния и Украйна. Събитието ще се организира на 13 април в Букурещ.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР