Нова организация защитава интересите на етажната собственост. 90% от правата

...
Нова организация защитава интересите на етажната собственост. 90% от правата
Коментари Харесай

Нова организация защитава интересите на етажната собственост

Нова организация пази ползите на етажната благосъстоятелност. 90% от правата на домоуправителите в действителност са отговорности, съобщи ръководителят на Асоциация за контролиране на връзките в етажната благосъстоятелност " Справедливост " Павел Миланов по време на първата й конференция.

Той посочи, че на домоуправителите не престават да се вменяват отговорности без законово съображение, в това число от комуналните сдружения.

Представителство пред държавни и общински институции, помощ при подготовка на нормативни документи, водене на преписка - това са част дейностите, с които асоциацията ще подкрепя членуващите в нея. Според създателите й нужни са и нормативни промени. Спасяване на сградния фонд в градовете - панелните и ЕПК постройките, ще е една от първите цели на " Справедливост ".

" Знаем, че с право на градеж се е строяло на времето, само че времената се трансформират. Хората са владели десетки години тези терени. Имаме отчет на тогавашния основен проектант на София, който ясно и тъкмо се аргументира за какво земята под постройките би трябвало да се съобщи на етажната благосъстоятелност ", разяснява Павел Миланов.

" Това ще е главната ни цел - стъпваме на отчета на Петър Диков, аргументирано, и започваме спор. Обръщаме се към всички общински съветници в цялата страна, където има етажна благосъстоятелност с право на градеж да активизираме напъните си и хората да получат земята под постройките ", разясни той.

Етажните притежатели са подценени от институциите, акцентира Миланов. По думите му на шефовете непрекъснато се вменяват нови обвързване без законово съображение. Той даде за образец последната смяна в Закона за локалните налози и такси, която планува от 2020 година домоуправителите да подават информация за броя на живеещите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР