Нова организация на движението предстои да бъде въведена в столичния

...
Нова организация на движението предстои да бъде въведена в столичния
Коментари Харесай

Новият кмет от „Спаси София“ ще прави улиците на „Подуяне“ еднопосочни

Нова организация на придвижването следва да бъде въведена в столичния регион „ Подуяне “. Това се постанова поради многото паркирали по пътното платно коли, сподели в колата на „ Радио София “ кметът на региона Кристиян Христов.

„ Единствената опция за обезпечаване на безвредно напредване по огромна част от улиците е въвеждането на еднопосочно придвижване “, изясни той.

Работи се интензивно по пренасяне на излезлите от приложимост коли от улиците в „ Подуяне “, като единствено в кв. „ Сухата река “ са репатрирани 120 автомобила.

Кристиян Христов посочи, че са отпуснати средства за планиране на два етажни паркинга и следва търсене на финансиране за строителството.

Предпоставка за генериране на още по-голям авто трафик е и неналичието на комфортен градски превоз, който да свързва регион „ Подуяне “ със прилежащите региони и квартали, сподели Кристиян Христов и добави, че ще работи по осъществяване на дългогодишната концепция за основаване на автобусна линия 194. Тя ще свързва „ Сухата река “ и „ Левски Г “ със „ Слатина “ и „ Гео Милев “.

Друг главен проблем в регион „ Подуяне “ е неналичието тук-там в детските градини.

„ За предходната година на първо класиране за детските градини, 100 деца не са признати от 300 подали заявление, т.е. 30% “, сподели Кристиян Христов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР