Нова национална мрежа за зареждане на камиони с алтернативно задвижване

...
Нова национална мрежа за зареждане на камиони с алтернативно задвижване
Коментари Харесай

Изграждат мрежа от зарядни станции за камиони за $650 милиона в САЩ

Нова национална мрежа за зареждане на камиони с различно задвижване ще построяват Daimler Truck North America, NextEra и BlackRock Alternatives, оповестява ESG Today. Новото взаимно сдружение се споделя Greenlane и инвестицията в него е над 650 млн. $.

Контекст : Според доста специалисти точно транспортите на товари на огромни дистанции ще са първата област, в която електрическите и водородните решения ще изместят изцяло мотора с вътрешно горене. Много по-високата успеваемост на различното задвижване идва дружно с подобряваща се автономност, а също така трасетата са предвидими и може да се възнамерява съответната инфраструктура.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Освен всичко друго, не липсва и политически напън - администрацията на президента Байдън даде ясно да се разбере, че чака доста понижаване на нездравословните излъчвания от транспортния бранш през идващите години.

Детайли : Greenlane ще поддържа обекти за зареждане с ток и водород на междинни и огромни товарни коли на Източния и на Западния бряг, както и в Тексас.
 Над 20 страни ще усилят производството на водород с ниски излъчвания до 2030 година
Над 20 страни ще усилят производството на водород с ниски излъчвания до 2030 година

Сред тях са Германия, Съединени американски щати и Япония

Първоначално ще се зареждат единствено акумулатори, а по-късно ще се внедрят и системи за водородни клиенти.

В по-далечен проект се възнамерява " бензиностанциите " да обслужват и по-малки транспортни средства.
 Снимка 617029
Източник:

Първата ще е в Южна Калифорния, като са в ход покупко-продажби по придобиването на парцели по редица значими направления за товарния трафик.
 В Германия потеглят първите в света влакове напълно на водород
В Германия потеглят първите в света влакове напълно на водород

Френската компания Alstom е предоставила на страната общо 14 влака

Разработва се и специфична софтуерна платформа, с която мениджъри, диспечери и водачи ще могат да резервират места на обектите.

Какво следва : " Скоро " фирмите ще разгласят по кое време ще е първата копка на обект №1 на Greenlane. Тогава евентуално ще стане явен допълнително елементи и проектът за останалите станции за зареждане в страната.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР