Нова мода в САЩ: Колко струва да клонираш покойния си

...
Нова мода в САЩ: Колко струва да клонираш покойния си
Коментари Харесай

Нова мода в САЩ: Колко струва да клонираш покойния си домашен любимец


Нова мода в Съединени американски щати: Колко коства да клонираш починалия си домакински любим.

В американския щат Тексас от ден на ден хора вършат  клонинги на своите домашни любимци . Така откакто животното почине,

стопаните ще имат тяхно копие , което да продължат да отглеждат, разказва  Voice of America (VOA) .

„ Първият ми котарак се споделяше Чай.
Мога единствено да го опиша като моето обичано животно в целия свят.
Никога в живота си не съм имала такава връзка с друго живо творение, както с това коте “, споделя Кели Андерсън, треньор на животни.

Връзката на Кели с нейната котката била толкоз мощна, че тя решила  да я клонира .

„ Борих се с меланхолия, когато беше до мен. Котката спасяваше живота ми повече пъти, в сравнение с мога да преброя. Така че ми  беше доста мъчно, когато тя умря „, прибавя дамата.

В тъгата си тя се обръща към ViaGen Pets & Equine, компания от Съединени американски щати, която клонира домашни любимци –  котки, кучета и коне .

Процесът стартира с посещаване във ветеринарния кабинет, от където се изпраща  биопсийна проба на домашния любим , който ще бъде клониран.

„ След като получим тестът,  ние създадем клетъчно обработване . Използваме част от непокътнатите кафези, с цел да създадем клонирани ембриони. След това те се  трансплантират на сурогатни майки . И оттова нататък, това е естествен интервал на бременност “, споделя Коди Ламб, която работи с опечалените стопани.

Процесът на клониране на котката на Кели  лишил четири години . Но най-после тя получава Бел –  клонингът на Чай .

„ Когато получих позвъняването, че в действителност са я клонирали, мисля, че бях в потрес. Но тя има много разнообразни белези и друга персона от починалия оригинал. Обичам я доста и тя несъмнено е като моят котарак, само че връзката сред нас не е същата. Но аз в никакъв случай не съм очаквала или желала тъкмо това “, споделя Кели Андерсън.

„ Обратната връзка, която получаваме, е че  темпераментът и личността са много сходни , само че клонингите имат и своя неповторим индивидуализъм “, прибавят от компанията.

Клонирането не е на ниска цена. Кели е платила  25 000 $  преди шест години, а цената от този момент се е  удвоила на 50 000 $ , описват от  Voice of America (VOA) .

Преди време хотелската наследница  Парис Хилтън  сподели, че е клонирала кучето си, от което е получила две негови копия.  Барбра Стрейзънд  също е получила две клонирани кучета от своя обичан котон дьо Тулеар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР