Нова, много по-строга вълна от санкции трябва да засегне Русия

...
Нова, много по-строга вълна от санкции трябва да засегне Русия
Коментари Харесай

Кулеба: Адът в Буча е нищо пред Мариупол

Нова, доста по-строга вълна от наказания би трябвало да засегне Русия след кошмара, открит в Буча, Европейският съюз, Обединеното кралство и техните съдружници би трябвало да спрат Путин.

Това споделиха на взаимна конференция във Варшава външния министър на Обединеното кралство Лиз Трус и украинският ѝ сътрудник Дмитро Кулеба.

Трус поддържа апела на Кулеба Русия да бъде изключена от Европейския съвет по правата на индивида след "ужасяващите закононарушения ", в това число убийството на цивилни в Буча.



Кулеба сподели, че всички страни от Г-7 и от Европейски Съюз, които "все още имат подозрения " и не престават да търгуват с Русия като купуват горива, преди да вземат дефинитивно решение, би трябвало да посетят някой от всеобщите гробове в Украйна.

Ужасите, следени в Буча, са "само върхът на айсберга " на военните закононарушения, осъществени от съветските сили, добави Кулеба.



"Мога да ви кажа без пресилване, само че с огромна тъга, че обстановката в Мариупол е доста по-лоша ", сподели той.

Десетки хиляди цивилни остават в капан в югоизточния пристанищен град Мариупол, който е трансфорат в отломки след седмици съветски обстрел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР