Нова млечна кухня в район „Централен” откриха градоначалникът Здравко Димитров

...
Нова млечна кухня в район „Централен” откриха градоначалникът Здравко Димитров
Коментари Харесай

Откриха нова млечна кухня в Пловдив, скоро покриват целия район „Централен”

Нова млечна кухня в регион „ Централен” откриха градоначалникът Здравко Димитров и районният кмет Георги Стаменов. Тя се намира на ул. „ Весела” и е към реновираната детска градина с пари от Европа - „ Детски смях”.

„ Направи се съществен ремонт на кухнята, дружно със забавачката по „ Региони в растеж”. Ние успяхме да я оборудваме и от през днешния ден родителите могат да употребяват услугите й. Тя ще е за 100 деца - от 10 месеца до 3 години. Цената на купона е 1 лева, като останалите средства се дофинансират от Община Пловдив. За съпоставяне частните кухни от тристепенно меню са към 5 лв.. По този метод подкрепяме младите фамилии, както и здравословното хранене на децата по рецептурник от Министерството на здравеопазването”, сподели Стаменов.

Това е четвъртата млечна кухня, която се реновира в Пловдив през последните години, като най-скоро обновените са на ул. „ Ген. Данаил Николев”, както и „ Богомил”. Последната зона, която не е обхваната по сходен пункт е в „ Съдийски”. Скоро обаче се чака и там да има нова кухня, като тя ще бъде построена дружно с детските ясли на ул. „ Стоян Михайловски”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР