Нова извънредна сесия за бъдещето на Международен панаир Пловдив свиква

...
Нова извънредна сесия за бъдещето на Международен панаир Пловдив свиква
Коментари Харесай

Нова извънредна сесия за панаира

Нова изключителна сесия за бъдещето на Международен панаир Пловдив привиква ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков по искане на 18 старейшини от разнообразни групи без ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Припомняме, че предходната изключителна сесия за панаира на 3 януари се провали заради липса на кворум.

Мотивите на основателите на изключителната сесия са същите, а точно – представителят на община Пловдив Ясен Михайлов /ГЕРБ/ да гласоподава срещу настояването за увеличение на капитала на сдружение Пълдин Туринвест с апорт на така наречен варненски акции, посредством които съветският консул и съветски жител Георги Гергов би придобил цялостен надзор от 79% върху ревюто и върху 350-те дка земя в центъра на Пловдив.

В началото на демекмври 2022 година внушително болшинство в Общинския съвет реши представителят на общината в Пълдин Туринвест да гласоподава срещу апорта и увеличението на капитала.

Въпреки това Оценка за съвместимост на ПТ одобри акциите на Варна, само че две правосъдни инстанции отхвърлиха вписването в Търговския указател на измененията в капитала.

Последва ново внасяне на точката на сесия в края на декември, при което ГЕРБ внезапно и без претекстове поддържа сътрудниците си от така наречен група Автентична Българска социалистическа партия за нарастване на капитала, а към гласовете се прибавиха тези на двама съветници от Български земеделски народен съюз Ал. Стамболийски и един на Движение за права и свободи.

Тогава 20 общински съветници от разнообразни групи предизвикаха изключителна сесия, която да „ суспендира “ предходното решение и тя бе планувана за 3 януари, само че се провали заради липса на кворум, като с изключение на подкрепящите концепцията за частен панаир, липсваха и 5 от основателите.

За 9 януари е планувано ново Общо заседание на акционерите в Пълдин Туринвест, което ще гласоподава евентуалното нарастване на капитала, в случай че и втората изключителна сесия се провали или пък болшинството поддържа настояването на Гергов за цялостен надзор над панаира.

Срещу това предприемачът и съветски жител дава обещание да подари 6 дка земя за Дом на операта, както и 2% акции от нараствания капитал  – на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР