Нова изложба в Лондон ще отбележи продължилата четири десетилетия кариера

...
Нова изложба в Лондон ще отбележи продължилата четири десетилетия кариера
Коментари Харесай

NAOMI: In Fashion - Изложбата, която ще разкрие историята на модната икона Наоми Кембъл

Нова галерия в Лондон ще означи траялата четири десетилетия кариера на стилния подиум на Наоми Кембъл, съобщи Асошиейтед прес. 

В музея " Виктория и Албърт " през юни ще бъде открита експозицията NAOMI: In Fashion. 

A new London exhibition will celebrate Naomi Campbell's four decades in fashion
— CTV News (@CTVNews)
Изложбата ще покаже запаметяващи се дизайнерски тоалети, носени от Кембъл - един от най-разпознаваемите модели и чернокожи дами в света , отбелязва Асошиейтед прес.

" За мен е чест, че от " Виктория и Албърт " ме помолиха да споделя със света живота си в облекла ", споделя 53-годишната манекенка в публикувано изказване.

Изложбата ще включва към 100 визии и аксесоари, дело на най-големите имена в модата - от " Шанел " и " Долче и Габана " до " Версаче ", " Ив Сен Лоран ", " Александър Макуин " и доста други , отбелязва Асошиейтед прес.

A new London exhibition will celebrate Naomi Campbell's four decades in fashion
— Businessweek (@BW)
Сред акцентите са корсет, дело на Тиери Мюглер през 1989 година и направен от пластмаса и метал, рокля на " Версаче " в цвят дъвка за балончета и мантия с пера, които Кембъл носи на бала на музея " Метрополитан " през 2019 година. Сред експонатите са и зашеметяващо високи обувки на платформа на Вивиан Уестууд, носени от манекенката по време на фамозното й рухване на подиума през 1993 година

Родената в Лондон Наоми Кембъл посещава театрално учебно заведение от ранна възраст и стартира кариерата си на осем години, когато се снима в музикални клипове на Боб Марли и на " Калчър клъб ".

Когато е на 15 години, с амбициозната танцьорка се свързва фешън сътрудник и след две години тя към този момент дефилира по подиумите в Париж и Милано. Кембъл е първият негър модел, появил се на корицата на френското издание на списание " Вог " през 1988 година, напомня Асошиейтед прес.

Naomi Campbell wearing a Alexander McQueen pantsuit from the Fall 2000 collection to her “Naomi: In Fashion ” exhibition in London today
— HEATED (@Binzbysolange)
Част от изложбата е отдадена на персоналните и професионалните връзки на Кембъл с починалия дизайнер от тунизийски генезис Азедин Алая, който отваря дома и студиото си в Париж за младата Кембъл. Тя въодушевява работата му, а той оказва помощ за развиването на нейната кариера.

Кураторите споделят, че изложбата ще покаже и поддръжката на Кембъл за равнопоставеност в стилната промишленост и съдействието, което оказва на нови креативен гении.

Изложбата ще продължи от 22 юни до април 2025 година, отбелязва Асошиейтед прес. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР