Нова информационно-указателна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното

...
Нова информационно-указателна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното
Коментари Харесай

Нова информационна система улеснява клиентите на НОИ в София

Нова информационно-указателна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното отделение на Националния застрахователен институт (ТП на НОИ) в София към местата за даване на желаната от тях услуга.

В помощ на жителите е видеостена с четири екрана, осведомителни табла за коридорите по типове услуги, указателни табели и скица на разположението на коридорите. Системата е проектирана в четири бранша, колкото е и броят на коридорите и билетоподаващите устройства, които ръководят разнообразни групи услуги. За елементарно различаване всеки бранш е с друг цветови код. Четирите цвята са приложени освен на видеостената и осведомителните табла, само че и на билетоподаващите устройства и екраните, визуализиращи изтеглените билети.

От видеостената жителите могат да получат информация за всички типове и категории услуги с указан код от билетоподаващите устройства. Тя насочва към осведомителните табла в коридорите, където е налична спомагателна потребна информация за всяка услуга и къси отговори на постоянно задавани въпроси.

Столичното Търговско предприятие на Национален осигурителен институт е най-голямото в страната, всеки ден в него се дават административни услуги на над 2500 лица. За тяхното по-качествено обслужване напролет на м.г. тук бе внедрена електронна система, включваща билетоподаващо устройство, указващо предлаганите услуги и реда за банкет. Преди година стана допустимо и онлайн опазване на желан ден и час за посещаване на приемните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР