НОВА ИНФОРАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА И ДВУЦВЕТЕН ДИЗАЙН ПРИ C4 И Ë-C4,

...
НОВА ИНФОРАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА И ДВУЦВЕТЕН ДИЗАЙН ПРИ C4 И Ë-C4,
Коментари Харесай

РАЗВИТИЕ В ГАМАТА НА CITROËN

Народоосвободителна въстаническа армия ИНФОРАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА И ДВУЦВЕТЕН ДИЗАЙН ПРИ C4 И Ë-C4, НОВ PLUG-IN ХИБРИДЕН ВАРИАНТ И РАЗШИРЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОЛУАВТОНОМНО ШОФИРАНЕ ПРИ C5 X

• През 2022 година C4 и ë-C4 във всичките си разновидности и версии на задвижване се подредиха на трето място по продажби измежду компактните хечбек модели на европейския пазар. През 2023 година те ще бъдат оборудвани с My Citroën Drive Plus - новата инфоразвлекателна система, показана за първи път при C5 X и C4 X.

• Системата употребява нов подсъзнателен обвързван интерфейс с съвременни, въодушевени от смарт телефоните решения за елементарен екранен достъп до цялата информация по отношение на навигацията, мултимедийните приложения, мобилния телефон и настройките на автомобила. Всичко това се ръководи от сходния на мобилен таблет 10-инчов сензорен екран на арматурното табло.

• Моделите C4 и ë-C4 към този момент оферират опция за двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera – стилна опция, която акцентира характера и динамичността в силуета на автомобила.

• C5 X, от който единствено за една година бяха продадени над 45 000 автомобила в международен мащаб и който е вторият по известност модел в всеобщия D-сегмент на европейския авто пазар, уголемява своята гама с новата версия 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid. Със своя самостоятелен пробег от 62 км на напълно електрическа двигателна сила с нулеви местни излъчвания, тази plug-in хибридна версия предлага изключителна еластичност и добавя версията 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, която също е оборудвана с дейната система на окачването Citroën Advanced Comfort® Active Suspension.

• Освен това, оборудването на C5 X е разширенио със системата за асистенция на лидера при придвижване на автомагистрала Highway Driver Assist 2.0, която обезпечава още по-голямо успокоение при пътувания на дълги дистанции, добавяйки към съществуващата гама от функционалностите „ рекомендация за вземане предвид на скоростта с предстоящо ограничаване “ (Аnticipated speed recommendation) и „ полуавтоматична промяна на лентата “ (Semi-automatic lane change).

С цел да направи още по-привлекателни своите модели, които заеха челните места в съответните пазарни сегменти през 2022 година, дейно от от 1 март Citroën обновява гамата на моделите C4 и ë-C4, както и на C5 X. Актуализацията на първите два модела включва показаната за първи път при C5 X и C4 X нова инфоразвлекателна система My Citroën Drive Plus. Моделите се отличават със своето лъчение и жанр, а характерът им е емфатичен в допълнение с новото двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera. Гамата от задвижващи елементи на C5 X също е разширена с версията 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, която прави plug-in хибридните разновидности още по-достъпни. Превръщайки в действителност цялостното успокоение на лидера по време на път, C5 X уголемява гамата от функционалности за полуавтономно шофиране на Ниво 2 с прибавяне на системата за асистенция на лидера при придвижване на автомагистрала Highway Driver Assist 2.0.

1. MY CITROËN DRIVE PLUS ЩЕ съдебна експертиза ПРЕДЛАГА В ГАМАТА НА C4 И ë-C4

C4 и ë-C4 получават най-новото потомство на инфоразвлекателната система My Citroën Drive Plus, която заменя свързаната навигационна система My Citroën Drive. Този нов, извънредно подсъзнателен интерфейс употребява 10-инчов сензорен екран с висока разграничителна дарба (HD) на арматурното табло и разрешава изцяло изндивидуално настройване от клиентите посредством системата от " уиджети ” (widgets). Уиджетите са известно от смарт телефоните и таблетите със сензорен екран решение за организация на потребителския интерфейс, които оферират бърза и лесна опция за обзор и работа с разнообразни приложения и наличие на сензорния екран на автомобила. Така те обезпечават повече успокоение и улеснение, както и повече изясненост при разбиране на информацията от лидера и неговите спътници. В допълнение към потреблението на този нов метод, цялостното показване на информацията върху сензорния екран се развива към по-високо качество и графично благосъстояние - изключително във връзка с свързаната триизмерна (3D) навигационна карта, която към този момент се изобразява във формат 16:9. Освен това интерфейсът към този момент реагира доста по-плавно и бързо и предлага директeн достъп (shortcut) към избрани функционалности за в допълнение облекчение и интуитивно чувство при работа.

Новият интерфейс включва и гласово ръководство с естествени изречения и дигитален помощник. Той може да бъде „ задействан “ от лидера и пасажерите в автомобила с командата „ Hello Citroën “, да схваща какво споделят, да дава отговор на въпросите им и да извършва гласовите им команди. Системата е в положение да схваща изречения на 20 езика, да дава образна противоположна връзка и да извършва доста команди, свързани с работата на системите в автомобила – настройки на климатичната апаратура, възпроизвеждане на аудио файлове, потребление на мобилния телефон и голям брой свързани гласови услуги.

Вече няма потребност и от разпръснати из купето кабели, с помощта на безжичното прожектиране на наличието на вашия смарт телефон на 10 " HD екран на таблото. Системата My Citroën Drive Plus дава възможниост на лидера и пасажерите да се любуват на своите обичани смарт телефон приложения без да поемат ненужни опасности при ръководството. Услугата предлага безжично свързване и е съвместима с Apple CarPlay (включително гласовото ръководство SIRI) и Android Auto. Съвместимите смарт телефон приложения се демонстрират непосредствено на централния екран на системата, което дава опция за безвреден достъп до тях без да отделяте взор от пътя.

Новата система разрешава самостоятелни настройки и е „ scalable ” - приспособява автоматизирано мащаба и формата на своя интерфейс. Функцията Advanced Profile Management разрешава на системата да съхранява до 8 самостоятелни профила, всеки от които може да бъде обвързван с два смарт телефона, които ще бъдат разпознати автоматизирано при внасяне в автомобила. Системата включва и услуга за актуализация на навигационните карти в действително време посредством TomTom, посредством която те се обновяват автоматизирано всеки месец и по този метод подсигуряват, че системата е настояща и дава най-адекватната информация във всеки миг. Тази услуга се дава гратис за три години, а новата система като цяло ще разрешава и доста лесна безжична актуализация " по въздуха " (ОТА - over the air).

2. ДВУЦВЕТНО ЛАКОВО ПОКРИТИЕ С ЧЕРЕН ПОКРИВ ПРИ C4 И ë-C4

C4 и ë-C4 се открояват със своята ярка еднаквост в сърцето на компактния хечбек сегмент. Със своята издигната и забележителна външност, формите на каросерията съчетават елегантността и динамичността на седаните, добавяйки леки цитати на избрани SUV детайли, които прибавят спомагателна мощност и темперамент. Съчетанието от самостоятелни елементи и атлетични линии също отличават двата модела, чиито графичен почерк се акцентира и от прибавянето на опцията за поръчка за двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera в гамата от варианти за персонализиране за C4 и ë-C4. С помощта на тази опция, всеки клиент ще може да конфигурира своя автомобил в по-точно сходство със своя самостоятелен жанр, избирайки главния цвят на купето, цветовия пакет и контрастния черен покрив.

Двуцветното лаково покритие с черен покрив отклонява погледа от отвесните линии на силуета и го концентрира върху плавната, изпълнена с сила линия на силуета. Контрастният покрив акцентира формите в страничната част на каросерията, които обезпечават шир и подчертават върху мускулестата й външност със своите меки, органични линии. Използваният в лаковото покритие на колоните и покрива черен цвят Perla Nera основава неповторима линия, която в композиция със скосеното задно стъкло ясно демонстрира отличната аеродинамика на автомобила. Изтъняващата странична линия на покрива, която приключва със спойлер, на собствен ред акцентира динамичността на силуета и придава образно и физическо наличие на автомобила. Черният колорит на леко наклонения обратно покрив се слива с цвета на страничните и на задния прозорец, създавайки поразителна, изпълнена с контрасти образна еднаквост. Така опцията за избор на двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera придава напълно нов образ на C4 и ë-C4.

3. Народоосвободителна въстаническа армия ВЕРСИЯ 180 ë-EAT8 PLUG-IN HYBRID В ГАМАТА НА C5 X

Citroën разшири опциите за избор на задвижващи елементи в гамата на C5 X с новата версия 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, която добавя 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid в съществуващата plug-in хибридна гама. Заменяйки бензиновия вид PureTech 180, тази нова версия играе основна роля в енергийния преход на марката, като предлага по-екологична електрическа опция. Едновременно с това тя отразява желанието на Citroën да разпространява новата технология посредством стартиране на пазара на налична за по-широк потребителски кръг опция. Новата plug-in хибридна версия е изключително уместно решение за клиенти, които биха могли да покриват ежедневния си пробег в 100% електрически режим и да употребяват мотора с вътрешно горене единствено при по-дълги пътувания.

Задвижването на новия plug-in хибриден вид C5 X Plug-in Hybrid 180 ë-AT8 съчетава бензиновия мотор 1.6 PureTech с мощ 150 к.с. и преимуществата на електрическите автомобили – величествен въртящ миг от момента на потеглянето, мощно ускоряване и несравнимо чувство за гладко и безпрепятствено придвижване с оптималната скорост до 135 км/ч. Рlug-in хибридната система употребява и последното потомство автоматизирана трансмисия ë-EAT8, която обезпечава оптималната лекост и улеснение за лидера, както и впечатляващо невисок разход.

Рlug-in хибридната система употребява акумулаторна батерия с потенциал 12,4 кВтч (11,3 кВт чист капацитет), построена от 84 кафези (41 Aч). Автономният пробег в 100% електрически режим може да доближи 62 километра (WLTP цикъл), с което подсигурява на притежателя успокоение и убеденост, че може да се движи гладко и в зоните с стеснен достъп, както и да прави по-голямата част от ежедневните си пътувания на напълно електрическа двигателна сила. В градски цикъл новият plug-in хибриден вид предлага пробег до 71 километра с едно зареждане на батерията, което лишава към 1 час и 40 минути при потребление на зарядно устройство с мощ 7,4 кВт. Емисиите на CO2 при най-лекия вид на оборудването са едвам 27 г/км.

С новата рlug-in хибридна версия 180 ë-EAT8 на C5 X, марката Citroën предлага нова опция на потребителите в един от най-важните сегменти на автомобилния пазар, предоставяйки им артикул с неповторимо чувство за комфорт и наслаждение от шофирането, съчетано с налична цена. Подобно на версията 225, новият C5 X Plug-in Hybrid 180 предлага невиждана до момента на автомобилния пазар композиция в региона на окачването – дейната система Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, която съчетава двойното окачване Progressive Hydraulic Cushions® с електронно ръководство на амортисьорите. При нея детайлите на окачването на всяко от колелата се контролира самостоятелно и в действително време, с цел да реагира оптимално на положението на пътната настилка и по този начин да обезпечи още по-висок комфорт на возене. Настройката на окачването може да бъде доста мека и все пак да обезпечава отличен надзор на съмненията на каросерията благодарение на стремително бързото и непрестанно електронно ръководство на амортисьорите. С дейната система на окачването Citroën Advanced Comfort® Active Suspension при C5 X Plug-in Hybrid, марката Citroën предлага водещо в този сегмент от автомобилния пазар равнище на комфорт, трансформирайки цялостното успокоение при пътешестване на дълги дистанции в налична действителност.

4. ПО-СПОКОЙНИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ С C5 X

C5 X в действителност предизвиква своите притежатели да пътуват, трансформирайки всяко странствуване в същински оазис на комфорта и спокойствието, където лидерът може да се отпусне, подпомаган от модерните технологии на борда на новия модел. Сега Citroën внедрява в C5 X системата за асистенция на лидера при придвижване на автомагистрала Highway Driver Assist 2.0 и по този метод прави още една стъпка към Ниво 2 на полуавтономно шофиране, добавяйки следните функционалности:

• Полуавтоматична промяна на лентата (Semi-automatic lane change). която предлага на лидера комфортна опция за асистирано изпреварване на движещото се начело транспортно средство и връщане назад в лентата при скорост на придвижване в диапазона от 70 км/ч до 180 км/ч.
• Препоръка за вземане предвид на скоростта с предстоящо ограничаване (Аnticipated speed recommendation), която предлага на лидера да приспособява скоростта на придвижване (с ускорение или забавяне) при първа опция на основата на опцията за отдалечено отчитане на идните пътни знаци за ограничаване на скоростта.
• Воланът към този момент употребява капацитивни датчици за допиране, които са в положение да преценяват дали лидерът е деен – постоянно, непрестанно и без нужда той да прави някакви придвижвания или да оказва напън върху кормилото с ръцете си.

Тези функционалности допълват към този момент съществуващите в Highway Driver Assist, а точно дейна спешна спирачка Active Safety Brake 2.0 (в диапазона от 7 до 140 км/ч), помощник за поддържане на лентата за придвижване (в диапазона от 0 до 180 км/ч), предизвестие за напречно приближаващи коли откъм гърба Rear Traffic Alert, адаптивен круз надзор Adaptive Cruise Control с функционалност Stop & Go и далечно наблюдаване на мъртвите зони Long Distance Blind Spot Monitoring. Системата за асистенция на лидера при придвижване на автомагистрала Highway Driver Assist се предлага като част от общоприетото съоръжение на равнище Shine, а Highway Driver Assist 2.0 е общоприета за равнище Shine Pack.

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР