„Нова година – нов късмет” е чудесна поговорка с доказателство

...
„Нова година – нов късмет” е чудесна поговорка с доказателство
Коментари Харесай

Велико издание на Великият Гетсби по бг книжарниците

„ Нова година – нов късмет” е чудесна сентенция с доказателство черно на бяло – фантастичното ново издание на обичания ми разказ Великият Гетсби. Това е същинско събитие, тъй като тази книга – съвременна класика, не се разгласява у нас, пък и другаде, прекомерно постоянно – това става през няколко десетилетия. Още по-малко пък се издава с истинските илюстрации и корицата от първата книга на 97 година У нас това става за първи път. Не, че сборникът от фамозната соцпоредица Световна класика в черно със златни детайли, в който бяха побрали и Гетсби беше неприятен. Но оригиналът е в действителност идеален. Сецесионен (Ар Нуво, Ар Деко, Либърти, Югендстил) и доста хубав.
Нов е преводът на Дора Велева. А цялата храброст е на издателство Знаци, което сервира на професионалния четец с усет прелестен безценен артикул на един все по-опростачен и все по-стеснен и откъм ползи, и откъм тиражи безпаричен пазар.
Всеки, който се усеща на равнище, просто би трябвало да има това томче. Аз персонално взех две – едно да стои на нощното ми шкафче върху остарялото издание от Световна класика, а другото за подарък на човек, който ще бъде новопосветен в света на Гетсби.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР