Нова форма на COVID-19 - Арктурус, удря очите. Повечето хора

...
Нова форма на COVID-19 - Арктурус, удря очите. Повечето хора
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Нова форма на COVID-19 - „Арктурус", удря очите

Нова форма на COVID-19 - „ Арктурус ", удря очите. Повечето хора реагират с конюктивит, а децата - със зачервяване на очите. Това зака за bTV проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси.

Той посочи също по този начин, че „ Арктурус " идва от Индия, само че към момента не е ясно дали е достигнал България защото сега съвсем не се вършат проучвания за COVID-19. „ Като цяло обаче новият вид не е толкоз заплашителен ", безапелационен е проф. Кантарджиев.

В момента се популяризират редица вируси и бактерии, като уязвими са най-малките, изясняват медиците

„ COVID-19 към този момент е доста разнороден, само че не е гибелен. Той не е рисков за дейните хора, а единствено за хронично болните ", добави проф. Кантарджиев. Той е безапелационен също по този начин, че няма заплаха и от зараза от птичи грип. Трети човек е умрял от вируса H3N8, само че няма потвърдени случай на предаването на този вирус от човек на човек. От птичи грип заболяват единствено хора, които имат стеснен контакт с кокошки или други домашни птици, разясни още професорът. 

Съветник на Столичната община по здравните въпроси добави, че като цяло сега заболеваемостта у нас се дължи на парагрипните вируси, метапневмовирусите (причиняващи кашлица, само че без да се стига до пневмония) и риновирусите. Като цяло всички те са леки, само че доста неприятни, тъй като водят до срив в имунитета.

Освен сезонните инфекции, продължава да циркулира и грип, и ковид

Проф. Кантарджиев посъветва хората по-често да отварят прозорците , да излизат на чист въздух, както и да дезинфекцират повърхностите (особено в градския превоз и общедствените места).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР