Нова фишинг атака цели да разкрие личните банкови сметки на

...
Нова фишинг атака цели да разкрие личните банкови сметки на
Коментари Харесай

Нова измама - фишинг атаки, свързани с онлайн продажби на лични вещи и предмети, целят разкриване на лични данни

Нова фишинг офанзива цели да разкрие персоналните банкови сметки на интернет консуматори в България,разбра Дарик радио. Измамата е обвързвана и със уеб сайтове за онлайн разгласи за продажби на движимости втора ръка,като се прави мнима връзка за заплащане посредством интернет платформи на огромни куриерски компании у нас.

Поставени лица наблюдават нови изявления на разнообразни консуматори, които продават ненужни мебели, облекла, сувенири и други посредством профилирани уеб сайтове и страници в социалнитемрежи, свързват се с тях посредством персонално известие и ги твърдят, че купуват предлаганата стока и заплащат незабавно посредством платформата на самата куриерска компания, на която ще се поръча доставката.Изпращат подправена хипервръзка, сякаш за удостоверение на заплащането и подканват продавачът да даде данни на банковата си карта и сметката за превод.

Категорично удостоверяваме, че това е фишинг офанзива и би трябвало да се проверява кой стои зад тези измами,потвърди пред Дарик Ивелина Петкова, шеф на отдел " Сигурност " в една от най-големите куриерски компании в страната.

Най-често срещаната форма на фишинг измамите е точно посредством потребление на подправени хипервръзки, с цел да примами получателите на имейла да споделят персоналните си данни. Атакуващите постоянно се маскират като огромен снабдител на сметки или употребяват името на известна компания, както е и в съответния случай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР