Нова ера на надежда и бъдеще и победа на равенството

...
Нова ера на надежда и бъдеще и победа на равенството
Коментари Харесай

Световни лидери приветстваха победата на Лула да Силва на президентските избори в Бразилия

Нова епоха на вяра и бъдеще и победа на равенството и хуманизма - по този начин разясниха международните водачи успеха на Лула да Силва на президентските избори.

Бразилия, най-голямата страна в Южна Америка, избра новия си президент. След балотаж в неделя той става държавен глава на Бразилия за трети път. Десетки водачи на континента и от други елементи на света поздравиха Лула да Силва.

" Да живее Лула ", написа колумбийският президент Густаво Петро в Twitter. От Аржентина - Алберто Фернандес разгласи избора на Лула за началото на " нова епоха на вяра и бъдеще " в историята на Латинска Америка. АндрЕс Обрадор - президентът на Мексико, разгласи победа на " равенството и хуманизма ".

Американският президент Джо Байдън също поздрави новия си сътрудник и назова изборите в Бразилия " свободни, почтени и надеждни ". Канадският министър председател Джъстин ТрюдО съобщи, че чака с неспокойствие работата си с Лула и укрепването на връзките сред двете страни. От Франция Еманюел Макрон разяснява, че изборът на Лула " открива нова глава " в историята на Бразилия. Испанският министър председател Педро Санчес назова успеха придвижване към " прогрес и вяра ". 

Лула Да Силва стана президент на Бразилия за трети път след последния си мандат, който завърши през 2010 година. Той завоюва вота с към 2% преднина по отношение на противника си - досегашния държавен глава Жаир Болсонаро. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР