Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Американската агенция за глобални медии

...
Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Американската агенция за глобални медии
Коментари Харесай

Нова Броудкастинг Груп и Американската агенция за глобални медии обявиха стратегическо партньорство

Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Американската организация за световни медии (USAGM) оповестиха стратегическо партньорство. Българската медийна компания към този момент ще има цялостен достъп до богатото и качествено наличие на световната организация. То ще откри място както в телевизионните канали NOVA и NOVA NEWS, по този начин и в онлайн медиите и радиостанции на НБГ.

 

Споразумението за съдействие бе подписано през днешния ден от основния изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова и шефа „ Бизнес развиване – Евразия “ на Американската организация за световни медии Адам Гартнер. На събитието участваха посланикът на Съединени американски щати в София Кенет Мертен и съветникът по публичните въпроси Джеф Уайншенкър в дипломатическата задача на Съединени американски щати в България, както и представители на партньорските организации на Нова Броудкастинг Груп.

 

„ Работя с 42 разнообразни езикови служби, които разпространяват продуктите си в този район. Основната активност на Американската организация за световни медии е и постоянно е била марката Гласът на Америка (Voice of America, VOA) и радио " Свободна Европа ", а в този момент и нашият 24-часов канал на съветски език Current Time. Предоставяме обособените стратегии на огромните локални филиали и работим с тях, с цел да предложим най-хубавите артикули, които да обогатят допустимо най-голяма публика. През последните 8 години стартирахме телевизия Current Time, която, както загатнах, е нашата 24-часова стратегия на съветски език, а в този момент стартираме и нова информационно-развлекателна платформа на съветски език. Това са някои от нашите цели. Опитваме се също по този начин да използваме стратегиите и да ги превеждаме на разнообразни езици. Можете да си визиите, че с всичките 62 езика на USAGM имаме голям набор от стратегии, които можем да предоставяме и на другите филиали по целия свят ", съобщи Адам Гартнер, шеф „ Бизнес развиване - Евразия “ на Американската организация за световни медии.

 

„ Посветени сме на устрема за обективно и без значение отразяване на новините. Мисля, че всички ще се съгласим, че в тези сложни времена в света обективността и безпристрастните вести са измежду значимите цели, които една медия може да има. Много се гордея с екипа на NOVA. Те имат огромен принос за това, че България се изкачи със седем места нагоре в класацията за независимост на словото в Европа от момента, в който дойдохме в страната. В United Group имаме вяра, че самостоятелното и обективно отразяване би трябвало да бъде съществена демократична полезност, която поддържаме във всяка страна, в която работим. Щастлива съм, че си партнираме с USAGM - една от най-старите новинарски организации евентуално на планетата “, разяснява основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.      

 

„ Партньорството е скъпо освен за нас като медия, за нашите публицисти, само че и за цялото общество. След прехода в страните от Централна и Източна Европа, Гласът на Америка постоянно се е свързвал със свободата на словото, демокрацията, и е бил мощен източник на достоверна информация. В един световен и бързо разрастващ се свят, с толкоз доста събития и значими моменти, съзнавам огромната отговорност на медиите и на всеки публицист.

 

Във време на възходяща дезинформация тяхната роля и самостоятелност са от решаващо значение на всички места по света. Новите технологии и обществени медии трансформират медийната среда, само че те не могат да изместят положителната публицистика и нейната функционалност да показва кое е правилно и кое не “, акцентира основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.      

 

Те откриха символика в събитието, защото Гласът на Америка (Voice of America, VOA) стартира радиоизлъчването си на честотите на настоящето радио „ Витоша “, към този момент част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Стартът на Гласът на Америка у нас е преди 32 години със утринния блок на български език " Добро утро, България " от Вашингтон. Тогава София става част от мрежата на програмата, която по това време се излъчва в 370 града по целия свят.  Днес радио Витоша излъчва на 15 честоти и се нарежда измежду най-слушаните радиостанции в София.

 

Информация за Нова Броудкастинг Груп

 

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се извънредно динамично и предлага на аудиторията огромно многообразие от медии – 11 телевизионни канала, 4 радио станции, голям брой уеб страници и цифрови платформи, както и печатни издания. Освен партньорството с U.S. Agency for Global Media, Нова Броудкастинг Груп има контракти за съдействие със CNN и DW.  
Информация за U.S. for Global Media

 

U.S Agency for Global Media (USAGM) е световна медийна организация, обединена в мрежа. Шестте структури, които съставляват USAGM, са Voice of America (VOA), Radio Free Europe/ Rafio Liberty (RFERL), Office of Cuba Broadcasting (OCB), Radio Free Asia (RFA), Middle East Broadcasting (MBN), Open Technology Fund (OTF). Те се допълват и укрепват взаимно в общата задача да осведомят, ангажират и свързват хората по света в поддръжка на свободата и демокрацията. Структурите на USAGM доближават всяка седмица до повече от 410 милиона души по целия свят.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР