Нова Асистентска подкрепа“ стартира в Асеновград. Ще бъдат наети 66

...
Нова Асистентска подкрепа“ стартира в Асеновград. Ще бъдат наети 66
Коментари Харесай

Социална услуга открива работни места в Асеновград. Започва набирането и на потребители

Нова „ Асистентска поддръжка “ започва в Асеновград. Ще бъдат наети 66 души на служба " обществен помощник " , които да поставят почасови грижи в домашна среда за общо 198 консуматори . Сумата, обезпечена от държавния бюджет за осъществяване на услугата единствено за 2021 година, е в размер на 789 030 лв..
От услугата могат да се възползват : лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; деца и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка или, за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.
 Община Плевен започва нова обществена услуга Община Плевен започва нова обществена услуга
Община Плевен в качеството си на снабдител на нова обществена услуга „ Асистентска поддръжка “, в осъществяване на Закона за социал...
Кандидатите за консуматори декларират желанието си да употребяват обществената услуга „ Асистентска поддръжка ” по сегашен адрес, като нужните документи за кандидатстване са следните: заявление-декларация (по образец); документ за идентичност (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие); медицински протокол на ЛКК (копие); други медицински документи – настояща епикриза или други (копие); пълномощие (в случай, че документите не се подават персонално от претендента за потребител).
Максималната дълготрайност за прилагане на обществената услуга „ Асистентска поддръжка ” от един консуматор е до 4 часа на ден, всеки работен ден , съгласно направената самостоятелна оценка на потребностите.
Как да кандидатствате за работа?  Лицата, искащи да бъдат назначени на служба „ обществен помощник “ за даване на обществената услуга „ Асистентска поддръжка ”, е належащо да подадат следните документи: заявление–декларация (по образец); документ за идентичност (за справка); автобиография; копие на документ за добита образователно-квалификационна степен за приключено главно образование; декларация от лицето, че е пълновръстен български жител, не е сложено под забраняване, не е осъждано за съзнателно закононарушение от общ темперамент за отнемане от независимост, не е лишено по съответния ред от правото да заема избрана позиция и не са му налагани ограничения, като причинител по Закона за отбрана от домашното принуждение (по образец); други документи по преценка на претендента, удостоверяващи сполучливо преминат курс на образование за помощник и/или такива, за продължителността на професионален опит (при съществуване на такъв). С утвърдените претенденти за заемане на длъжността „ обществен помощник “ ще бъдат подписани трудови контракти на 8-часов работен ден. Един „ обществен помощник “ ще дава поддръжка на минимум двама консуматори.
Документи по пример за асистенти и за претенденти за консуматори се подават от 29.03.21 година на улица „ Цар Иван Асен II “ №38 (сградата на Стария съвет), всеки работен ден от 08:30 ч. до 17:00 ч. Там могат да бъдат получени и бланките на самите формуляри за попълване.
 Димитър Николов инициира основаването на нова обществена услуга в община Бургас Димитър Николов инициира основаването на нова обществена услуга в община Бургас
Община Бургас да сътвори нова профилирана обществена услуга " Асистентска поддръжка ". Това предлага кметът Димитър Николов на локалния па...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР